Londen haul & (te veel) YALC boeken

Posted on augustus 6, 2017 in Haul

Afgelopen dinsdag kwam ik terug van een weekje Londen. Ik was daar bij Melisa, met Thyrze, Emmy, Rob en Eline. Naast het bezoeken van YALC, hebben wij veel meer toffe dingen gedaan én gekocht. Vandaag laat ik jullie mijn Londen haul zien.

Bizar dat ik vertrok met een koffer vol kleding (ik ben graag goed voorbereid) en kwam terug met een koffer vol boeken. Voorgaande jaren kocht ik bijna niets bij YALC, omdat ik niet veel Engels lees. Dit jaar ging er een soort knop om. Er waren twee ARCS beschikbaar die ik echt ontzettend graag wilde. Of mij dat gelukt is, lees je verder in het artikel.

Gesigneerde boeken
Ik nam vijf boeken mee naar YALC om te laten signeren. Helaas lukte het niet om Soulmates van Holly Bourne te laten signeren, omdat er ook andere auteurs waren rond dat tijdstip. Vooral zaterdag waren er grote namen en dus ook drukke rijen.

Cadeautjes!
Melisa zat in Londen toen ik mijn verjaardag vieren en Emmy moest helaas werken. Toch hadden beide meiden veel cadeautjes voor mij geregeld en gaven mij deze in Londen. Ik ben er zo ontzettend blij mee en ik geloof dat het thema wel duidelijk is, haha! Superbedankt Em en Melis! <3 (Ik kreeg ook nog Belle en het Beest sokken, maar deze zitten nog in de was.)


Gekochte boeken
Op YALC kocht ik maar één boek, best weinig. Tot ik naar WH Smith ging. Ze hadden daar een hele fijne aanbieding van 3 halen, 2 betalen. En als Beauty & the Beast fan kon ik deze twee pareltjes niet laten liggen! The Posion Diaries kocht ik omdat de flaptekst erg goed klonk en Emmy was ook erg enthousiast.

Gekochte kleurboeken
Ik geloof dat ik genoeg kleurboeken heb om mijn leven lang te blijven kleuren! Ik kon deze écht niet laten liggen en was er ook al op zoek naar. Alle drie waren deze kleurboeken 5 Pond per stuk, nog een reden waarom ik ze moest hebben. In het Beauty and the Beast kleurboek ben ik al begonnen.

Harry Potter mystery mini’s
Deze mini’s spaar ik al een poos en heb gelukkig maar één dubbele, namelijk Hermelien. Toen Emmy in Londen een doosje vond kon ik het niet laten om ook een doosje te kopen. Dit werden er uiteindelijk twee.

Gekregen boeken
Het was bizar hoeveel ARCS er beschikbaar waren bij YALC. Sommige kreeg je als je je inschreef voor de nieuwsbrief, voor anderen moest je op een bepaalde tijd bij de uitgever zijn en voor andere boeken moest je een opdracht doen. Onder de foto beschrijf ik hoe ik deze boeken kreeg.
Zenith – Lindsay Cummings & Sasha Alsberg Zaterdag kwamen deze ARCS bij de uitgever en het was mijn doel om er eentje te krijgen. Toen ik zag dat er een rij begon te vormen, ben ik er bij gaan staan. De uitgever tweette deze foto en in het rood zie je nog net een stukje van mijn hoofd. De rij was hel! Ik stond eerst redelijk vooraan, maar de mensen vanaf de zijkant duwde zich naar voren. Melisa kwam er ook nog bij staan en zij had ook een ARC (voor Thyrze) te pakken. De rij van hel was het waard, want zoals je kan zien in mijn Londen haul heb ik een exemplaar!
There’s someone inside your house – Stephanie Perkins Deze kon je bij de stand van de uitgever pakken. Na een aantal boeken waren ze voor die dag op en kon je het de volgende dag proberen.

Ice like Fire – Sara Raasch Dit boek heb ik geruild bij de ruilstand. Melisa had extra boeken over, dus dankzij haar heb ik dit (hopelijk) toffe boek. Deel één vond ik erg gaaf, dus ben benieuwd naar dit deel.

Before I let go – Marieke Nijkamp Je moest je inschrijven voor de nieuwsbrief van deze uitgever en Eline was net voor mij. Ze had gekozen voor Before I let go, maar deze waren een beetje verstopt. 54 minuten van Marieke Nijkmap vond ik heel goed, dus koos uiteraard voor deze ARC.

We were liars – E. Lockhart Melisa zat in het streetteam van E. Lockhart op YALC en daardoor was zij uitgenodigd voor de release party van Genuine Fraud en wij mochten mee! Tijdens dit event kregen wij een goodiebag en daar zat deze speciale editie van We were liars in.

Genuine Fraud – E. Lockhart In dezelfde goodiebag zat ook Genuine Fraud. Tijdens het event las E. Lockhart een stukje voor uit dit boek en het klonk erg goed!


The Fandom – Anna Day Om dit boek te krijgen moest je je inschrijven voor de nieuwsbrief van de uitgever. Ik twijfelde of ik dit boek wilde, maar mijn reisgenoten haalden mij over.

The truth and lies of Ella Black – Emily Barr Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik aan deze ARC kwam. Volgens mij lag deze bij de uitgever en kon je ze gewoon pakken.

Moxie – Jennifer Mathieu Ook bij deze ARC twijfelde ik of ik ‘m wel wilde en ook bij deze ARC werd ik overgehaald om het boek te bemachtigen. We moesten iemand van de uitgever vinden en dan ‘I’m a Moxie girl’ roepen.

Moonrise – Sarah Crossan Dit boek lag in een mooi doosje bij de uitgeverij en mocht je gewoon meenemen. Thyrze had al eerder een Sarah Crossan gelezen en zij maakte mij erg nieuwsgierig naar haar bijzonde schrijfstijl.

Everless – Sara Holland Om een ARC te krijgen van Everless moest je iemand van de uitgever vinden, die verkleed was met een rode cape. Je kreeg een kaartje met een tijdstip om het boek bij de uitgever op te halen. Je moest écht op tijd zijn, één minuut te laat en je had pech.

The Beast’s Heart – Leife Shallcross Deze foto kon eigenlijk ook niet in mijn Londen haul ontbreken. Dit boek is een hervertelling van Belle en het Beest. Gedurende het YALC event plaatste de uitgever verschillende opdrachten op Twitter om dit boek te winnen. Melisa heeft vrijdag ontzettend haar best gedaan om ‘m te winnen, maar dat lukt niet. Zaterdag was de opdracht om een selfie met een fairytale te laten zien. Ik waagde een kansje met een foto van mij op Yalc een aantal jaar geleden dat ik met Belle op de foto stond. En ik won! Ik gaf het boek aan Melisa en als zij ‘m uit heeft, mag ik het lezen.

YALC goodies
Zoals ieder jaar zijn er boekenleggers (zitten nog verstopt in mijn boeken, oops!), kaarten, snoepjes en vele andere goodies die je gewoon kunt pakken. Deze goodies mogen natuurlijk niet ontbreken in mijn Londen haul!

Dat was mijn Londen haul! Welke boeken lijken jou tof?

4 Comments

 • Reply Marjolijn augustus 6, 2017 at 21:55

  Zo. Veel. Boeken!
  Hoera voor Beauty & the Beast! <3

 • Reply Emmy augustus 7, 2017 at 12:28

  Ik ben trots op je haul <3

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) augustus 7, 2017 at 19:43

  Mooie buit Esmee! Deed je Taran nog de groetjes van me? 😉 Volgend jaar ga ik zeker weer naar YALC 😀

 • Reply zwartraafje augustus 8, 2017 at 22:45

  Ik vind het zo leuk om jullie YALC-aanwinsten te bewonderen én ben tegelijkertijd ontzettend blij dat ik die zelf niet moest versleuren want dan zou me niet lukken. Lost in a Book vond ik erg tof – ik ben trouwens nog steeds verliefd op die prachtige cover. The Beast’s Heart spreekt me ontzettend aan vermits het een hervertelling is van mijn favoriete sprookje én dan ook nog eens een cover in mijn lievelingskleur. We hebben dit weekend nog vier nieuwe Star Wars Strips gekocht. Zodra de eerste serie uitkwam kocht ik ze voor mijn man maar sindsdien blijven er steeds meer uitkomen waardoor ik dus onlangs één van mijn boekenkastplanken heb moeten opofferen. Als dat geen ware liefde is. 😉

 • Leave a Reply

  Back to top