Lifetime – Magic Beyond Words: The J.K. Rowling Story

Posted on februari 14, 2015 in Film

Ik zat laatst te kijken of ik een leuke film op Netflix zag en kwam toen terecht bij Magic Beyond Words: The J.K. Rowling Story.

Ik hoef jullie niet te vertellen wie J.K. Rowling is, maar ik denk dat Lifetime nog wel uitleg nodig heeft. Lifetime is een zender in Amerika, die zijn eigen films maakt. Veel films zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, zoals ook het verhaal van J.K. Rowling. Persoonlijk vind ik het heerlijk om waargebeurde films te zien. Vroeger was er iedere woensdag op RTL 4 een waargebeurd verhaal te zijn. Ik bleef dat soms echt voor thuis!
Toch vraag ik mij af in hoeverre films van Lifetime waargebeurd zijn. Afgelopen zomer zag ik een film over prins William en Kate, wat ook gebaseerd zou zijn op het echte verhaal. Uiteraard worden deze films gedramatiseerd, maar ik kijk er toch anders naar. Er zullen vast wel stukken van de film echt gebeurd zijn, maar het voelt aan als een film die de bioscoop niet gehaald heeft.

Magic beyond wordsDe film zelf is heel vermakelijk, ook al gaat het leven van J.K. Rowling niet over rozen. Sterker nog, zij heeft het ontzettend zwaar gehad als single moeder met geen baan. Hoe bizar is het, dat ze nu zo ontzettend rijk is! Het verhaal volgt de kleine Joanne Rowling, die al heel vroeg ontdekt dat zij schrijfster wil worden. Je ziet haar opgroeien tot een rebelse tiener met nog steeds dezelfde wens: boeken schrijven.
Hoewel ik de film niet  geweldig vond (gewoon leuk om eens te zien) moest ik soms wel de traantjes weg slikken. Bijzonder om te zien hoe arm en ongelukkig zij was, tot de blijdschap van het publiceren van haar eerste boek.
Deze film is een aanrader voor de HP fans, maar ik zou de film niet té serieus nemen.

(Mocht je trouwens de Amerikaanse Netflix niet tot je beschikking hebben, deze film staat ook in gedeeltes op YouTube.)

Wat vinden jullie van waargebeurde verhalen die verfilmd zijn?

4 Comments

 • Reply Saartje februari 14, 2015 at 11:08

  Ik hou er meestal niet veel rekening mee of een film gebaseerd is op ware feiten of niet. Titanic is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar is uiteraard ook zwaar geromantiseerd. Toch vind ik het een goede film. Tot Altijd en Intouchables vond ik ook heel goed.

 • Reply Joanydvv februari 14, 2015 at 15:48

  Ik heb nooit zo’n hoge verwachtingen van Lifetime-films, maar desondanks wil ik deze toch nog graag een keer zien. Soms is fout juist heel goed. 🙂

 • Reply Merith februari 14, 2015 at 18:17

  Bedankt voor deze geweldige tip!! Ik ga m zeker kijken 😀

 • Reply Zwartraafje februari 15, 2015 at 12:12

  Ik heb hem al eens gezien en vond het wel leuk. Grote delen van het verhaal kloppen volgens mij ook wel. Eigenlijk vond ik het vooral leuk om te zien waar bepaalde aspecten uit de Harry Potter-reeks hun oorsprong vonden.

 • Leave a Reply

  Back to top