Library Kiss – Kasie West

Posted on juni 27, 2018 in Contemporary/ Leeservaring/ Young & Awesome/ Young Adult

Het is altijd mijn droom geweest om opgesloten te worden in een boekenwinkel of bibliotheek. Na het lezen van Library Kiss is die droom alleen maar groter geworden!

Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Kasie West kende ik al als auteur door alle (lyrische!) booktube filmpjes over haar boeken. Ik lees zelf niet zoveel Engels, dus ik had mij nog niet eerder gewaagd aan een boek van haar, maar ik vertrouwde wel een aantal booktubers omdat hun favoriete boeken overeen komen met de mijne. Ik was zo ontzettend blij toen ik hoorde dat uitgeverij Young & Awesome een Kasie West boek ging uitgeven. Ik werd nog blijer toen ik erachter kwam dat Library Kiss ging over een jongen en meisje, die samen worden opgesloten in een bibliotheek, hoe tof is dat?!

Mijn verwachtingen van Library Kiss kwamen gedeeltelijk uit. Ik kreeg een heerlijk, romantisch en zoet verhaal, het type boek waar ik dol op ben. Maar Library Kiss had ook een dieper laagje, dat over angsten en paniekaanvallen ging. Dat was prima, maar ik moet zeggen dat het ergens ook wel confronterend was. Ik ben erg onzeker en vind dingen al snel eng als het buiten mijn comfort zone licht. Zelfs soms zo eng dat ik het ervaar als paniek, als ik iets moet doen wat ik echt niet wil. Het is bij niet zo erg zoals de paniekaanvallen van Autumn gelukkig, maar het was wel herkenbaar. Dat maakt ook het verhaal realistisch, ondanks dat Autumn opgesloten zit in een bibliotheek en niemand het vreemd vind dat Autumn nergens te bekennen is. Het wordt wel uitgelegd in het verhaal waarom, maar geloofwaardig vind ik het niet.

Wat ik zo fantastisch vind aan Young & Awesome, is dat zij niet alleen fysieke boeken verkopen, maar dat het ook mogelijk is om dan gratis(!) het bijhorende eboek te downloaden! Ik lees de laatste tijd veel op mijn ereader, wat dus echt superfijn is om dan naast het fysieke boek ook het eboek te hebben.
Young & Awesome geven echt pareltjes van boeken uit en ik hoop dat zij in de toekomst nog meer boeken van Kasie West zullen uitgeven. Tot die tijd kijk ik met veel plezier terug naar de uurtjes dat ik dit boek gelezen heb.

Ik kan mij helemaal voorstellen waarom Kasie West zo populair is in Amerika. Library Kiss is een heerlijk verhaal, met een realistisch laagje. Wat mij betreft mogen er meer Kasie West boeken vertaald worden! ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top