Kobo Plus vs Bliyoo

Posted on maart 1, 2017 in Leeservaring/ Persoonlijk

In december kocht ik voor vier maanden een abonnement bij Bliyoo. Toen het nieuws naar buiten kwam over Kobo Plus, melde ik mij meteen aan voor de eerste 30 dagen gratis uitproberen. Vandaag vertel ik jullie de plus- en minpunten van beide abonnementen.

Kobo Plus werkt samen met Bol.com, waar ik mij ook heb aangemeld. Je kan via jouw ereader boeken downloaden, maar ook via Bol en de ereader vervolgens syncen. De boeken zullen dan op de ereader verschijnen.
Het aanbod is momenteel iets van 37.000 boeken. Niet alleen Nederlands, maar ik zag ook Engelse en zelfs Duitse boeken.
Prijs per maand: €9,99 (na 30 dagen gratis proefabonnement)

Kobo Plus
+ Waar wifi is, kunnen boeken gedownload worden
+ Aparte pagina bij Bol waar allle Kobo Plus eboeken staan
+ Het staat duidelijk op de Kobo ereader welke boeken je gratis kan downloaden via Kobo Plus
+ Je kunt de Kobo app downloaden op tablets/telefoons, om zo ook te kunnen genieten van dit abonnement
+ Bijna alle boeken van Moon en Blossom Books staan er al op, zelfs Kids of Appitite!
– Waar wifi is, kunnen boeken gedownload worden (rekening mee houden als je ergens naar toe gaat waar geen internet is)
– Als je het abonnement opzegt, zullen de eboeken verdwijnen (logisch toch)

Persoonlijke minpunt: Kobo’s klantenservice is moeilijk te bereiken. Toen ik dit proef abonnement ‘kocht’, kreeg ik een foutmelding bij alle boeken die ik had gedownload. Ik zocht via Bol contact en werd meteen geholpen. Bij Kobo kreeg ik pas dagen later berichten.
Uiteindelijk heb ik het probleem zelf opgelost door mijn ereader te resetten naar fabrieksinstellingen, maar was toen wel mijn leesstatistieken kwijt.


Bliyoo bestaat geloof ik al een jaar. Ik heb mij destijds aangemeld voor een proefperiode. Ik vond toen dat het aanbod erg klein was en heb ook geen abonnement genomen.
Afgelopen december zag ik een aantrekkelijke actie; voor vier maanden betaalde ik 29,95. Dit was inclusief de tijdschriften. Momenteel zijn er rond de 15.000 boeken en tijdschriften te lezen.
Prijs per maand: €9,95 per maand* (na een maand gratis uitproberen) *Dit is het abonnement voor alleen de boeken, voor een combi met tijdschriften wordt het iets duurder

Bliyoo
+ Boeken, tijdschriften én luisterboeken kunnen allemaal gelezen/beluisterd worden.
+ Laatst zijn er meer dan 1500 boeken toegevoegd (nu ook veel toffe boeken van Best of YA)
+ Je hoeft geen abonnement te nemen om het aanbod te kunnen bekijken
+ Je kan kiezen tussen verschillende abonnementen: alleen boeken, alleen tijdschriften of een combi met beide
+ Bliyoo heeft een FB en Twitter account om nieuwtjes te delen én zijn hierdoor ook makkelijk bereikbaar
– Boeken en tijdschriften zijn alleen te lezen op de app die je kan downloaden (dus niet over te zetten op alle ereaders) Je moet een speciale Bliyoo ereader kopen om de boeken hierop te lezen
– Niet alle tijdschriften zijn beschikbaar om te lezen


Persoonlijk ben ik meer fan van het Kobo Plus abonnement, omdat ik eigenlijk alleen op mijn ereader lees. Ik las bij Bliyoo eigenlijk alleen de tijdschriften, voor de boeken vond ik mijn tablet scherm eigenlijk net wat te groot. (Mijn telefoon maakt het scherm dan juist weer te klein.) Dit is iets heel persoonlijks, misschien vind jij een groter scherm juist fijn!
Ik vind het echt ontzettend makkelijk om mijn ereader aan te zetten, met een flinke stapel gedownloade boeken. Ik hoef ze nu alleen aan te klikken, want ik heb ze al ‘geshopt’ bij Bol.com. Daarnaast tellen deze boeken mee voor de leesstatistieken (waar ik dol op ben).

Ben jij geïnteresseerd in een abonnement bij Bliyoo of Kobo Plus?

7 Comments

 • Reply Madelon maart 2, 2017 at 12:05

  Het Kobo Plus klinkt me wel heel aantrekkelijk, maar ik lees denk ik te weinig op mijn eReader om de kosten er echt uit te halen zeg maar.
  Maar kun je wel álle boeken van Kobo Plus gratis downloaden of zit er soms nog wel zo’n addertje onder het gras dat je voor enkele boeken wel nog extra moet betalen?

  • Reply Esmee maart 2, 2017 at 12:26

   Nee als er ‘Kobo Plus’ bij staat, kan je ‘m gewoon downloaden. Dat heeft geen extra kosten.

 • Reply Daphne maart 3, 2017 at 11:13

  Ik heb ook een Kobo Plus abonnement, en ik vind het echt ideaal. Van Bliyoo had ik, eerlijk gezegd, nog nooit gehoord. Maar het klinkt niet echt wat voor mij, omdat ik ook alleen op de e-reader lees.

 • Reply Janine maart 4, 2017 at 17:30

  Ik ben ook helemaal blij met het Kobo plus abonnement. Ik vind de klantenservice van Kobo (via Facebook) ook prima, maar dat is persoonlijk.
  Bliyoo had ik wel al van gehoord, maar omdat ik al een Kobo had (eerst de Touch en nu de Glo), wilde ik geen andere kopen om m’n boeken te lezen. Met een gemiddelde van 60 boeken per jaar lees ik liever niet op m’n telefoon. Maar wel handig met Kobo plus dat je je boeken wel kan lezen op je telefoon als je even tijd over hebt en je je Ereader niet bij je hebt. Het enige minnetje voor mij wat dat betreft is dat het syncen niet altijd helemaal lekker loopt.

 • Reply Anouk maart 8, 2017 at 15:56

  Dat Kobo plus abonnement lijkt me wel wat! Ik heb een Kobo ereader dus dat is wel handig. Ik zit er nog over na te denken om het maar te gaan doen. Ik heb echter nog een hele hoop fysieke boeken liggen die ik nog wil lezen en mijn drang om boeken ook daadwerkelijk te kopen te onderdrukken is nog lastig… Herkenbaar?

  Bliyoo is bij mij niet bekend, maar als je daarvoor een andere ereader nodig hebt dan kan dat sowieso niet.

 • Reply Saartje maart 16, 2017 at 00:25

  Kobo plus te gek maar toch inderdaad de drang om nog te kopen vooral boeken met mooie covers. ☺️

 • Reply Bjorn mei 3, 2017 at 12:46

  Mooie vergelijking, dank je wel hiervoor.
  Ik heb al een tijdje een Bliyoo abonnement. Ik zit veel in de auto en dan zijn de luisterboeken wel aangenaam. Ook is er een familieabonnement voor 15€ (voor 4 personen) zo kunnen mijn vrouw en kinderen voor een kleine meerprijs ook meegenieten. Nadeel aan beide diensten is dat je voor beide diensten een specifieke ereader nodig hebt. Op de Android ereader die door Bruna aangeraden wordt voor Bliyoo kun je wellicht ook wel de Kobo app installeren. Nu zou ik wel graag nog eens een vergelijking zien qua aanbod.

 • Leave a Reply

  Back to top