Kil – Mel Wallis de Vries

Posted on november 1, 2015 in Jeugd/ Leeservaring

Eigenlijk heeft auteur Mel Wallis de Vries mij nog nooit teleurgesteld met haar boeken. Hoewel het echt jeugdthrillers zijn en ik 25 jaar oud ben, kan ik nog steeds enorm van haar boeken genieten. Zelfs als deze niet meer dan 100 pagina’s dik zijn, zoals bij Kil het geval was. 

Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar. De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven…

IMG_1243Wauw. Echt wauw! Ik heb alle boeken van Mel Wallis de Vries gelezen en daarom vind ik wel dat ik kan zeggen dat ik persoonlijk Kil het beste boek vind. Er zijn zoveel redenen waarom dat zo is en sommige zijn moeilijk uit te leggen zonder te veel spoilers te geven. Toch ga ik het proberen.
Als allereerste reden vind ik het waanzinnig knap van Mel Wallis de Vries vind dat zij in 67 bladzijdes (de laatste paar bladzijdes is een hoofdstuk uit het boek Vals) een verhaal kan schrijven. Een verhaal dat geen vervolg nodig heeft en ook echt af is. Geen losse eindjes, gewoon klaar. Van te voren had ik ook niet verwacht dat ik het verhaal zo ontzettend gaaf zou gaan vinden.

Een andere reden is het plot van het verhaal. Er zijn twee personages die het verhaal vertellen. Het verhaal van Tyrza wordt van te voren aangegeven door graden Celcius. Waarom dat zo is, wordt gedurende het verhaal duidelijk. De tweede personage, politieagent Thomas heeft gewoon nummers als hoofdstukken. Waarom (en hoe) die twee met elkaar te maken hebben, wordt ook tegen het einde duidelijk.

IMG_1244De laatste reden is het einde. Dat is ook het enige wat ik hier over zal schrijven. Het einde is iets wat je zelf moet lezen, want dan ervaar je het zelf het beste. Alles bij elkaar genomen is ‘Kil’ wat mij het meeste verraste en het boek wat ik aan het einde niet wilde wegleggen. Ik was ook echt wel in Shock (haha, snap je ‘m) en het duurde ook even voor ik een ander boek kon oppakken. Dit boek zal mij nog lang bij blijven.

4 half Ster

 

2 Comments

  • Reply Vivian november 3, 2015 at 21:37

    Wauw, is-ie maar zo kort? Het klinkt wel als een erg goed boek! Ik heb nu Vals en Verstrikt gelezen en vond het zeker goede boeken, maar ook wel een beetje steeds met dezelfde formule. Misschien dat deze wat spannender is.

  • Reply Josefien juni 8, 2016 at 17:57

    Ik vond het een meesleurend en spannend boek, Ik hou heel veel van de boeken van Mel Wallis de vries!!!!

  • Leave a Reply

    Back to top