Interview met Eva Burgers

Posted on maart 2, 2015 in Jeugd

Misschien kennen jullie Eva Burgers al. Zij heeft namelijk een aantal jeugdboeken geschreven zoals Stille getuige en Flashback. Eind februari zijn er twee nieuwe boeken van Eva uitgekomen namelijk De strijd om de macht en ‘Tot de dood ons scheidt’. Deze boeken zijn onderdeel van de nieuwe serie KAYA Crime.

KAYA Crime wordt door de uitgever ‘Vrouwelijke Baantjer’ genoemd, waarmee mijn aandacht werd getrokken. De boeken van Baantjer heb ik nooit gelezen, maar iedere vrijdag zat ik wel voor de buis om de serie te bekijken. Kaya is een 23-jarige rechereur en de hoofdpersoon van KAYA Crime. Er is ook een trailer van de serie/eerste twee boeken gemaakt, die je hieronder kunt bekijken.

Ter ere van de boekpresentatie én de twee nieuwe boeken, mocht ik Eva Burgers interviewen!

Eva BurgersHoe kwam je op het idee om boeken te schrijven voor volwassenen?
Eigenlijk ben ik begonnen met schrijven voor volwassenen. Alleen leende het verhaal zich uiteindelijk meer voor YA.

Zijn er veel verschillen tussen het schrijven van jeugdboeken en boeken voor volwassenen?
Niet echt. Alleen zullen de hoofdpersonages een andere leeftijd hebben. Voor een tiener is het best lastig om je te identificeren met bijvoorbeeld een volwassen vrouw als hoofdpersoon. Die belevingswereld is anders.

Hoe ben je op het idee gekomen om over een jonge rechercheur te schrijven?
KAYA doet me aan mezelf denken. Ik was weliswaar iets ouder dan KAYA toen ik naar de politieschool ging, maar het gevoel is hetzelfde. Bureau Koninginneweg in Amsterdam waar KAYA  werkt was mijn stagebureau.

Heb je research naar moordzaken gedaan toen je begon met het schrijven van KAYA Crime?
Nee, ik put veel uit eigen ervaring of ik praat met ex-collega’s.

Hoe vindt je dat de boeken worden vergelijken met Baantjer?
Heel erg leuk! Baantjer was/is een geweldige boekenreeks. Natuurlijk zijn er genoeg verschillen; KAYA is een jonge rechercheur en de zaken die ze draait met haar maatje Chris zijn echt van deze tijd. Ook de verhoortechnieken die ze gebruiken. Ik denk dat veel politieagenten/rechercheurs dat zullen beamen.

KAYA Crime wordt een serie. Weet je al uit hoeveel delen deze serie gaat bestaan?
Nee, ik hoop uit heel veel delen, maar dat hangt van de verkoop af…..spannend!!!

Ben je op dit moment bezig met het schrijven van een boek?
Ik werk aan KAYA 3, aan een nieuwe jeugdthriller en aan een boek voor volwassen. Niet allemaal tegelijk hoor. Eerst werk ik het een af en dan het ander..

 

Komende donderdag ben ik aanwezig bij de boekenpresentatie van KAYA Crime, waar ik uiteraard een fotoverslag van zal maken!

1 Comment

  • Reply Interview door Leesmee.nl | KAYA CRIME mei 19, 2015 at 23:00

    […] Interview met Eva Burgers door Esmee […]

  • Leave a Reply

    Back to top