Ik: Notes to my future self

Posted on mei 10, 2016 in Leeservaring/ Persoonlijk

Invulboekjes zijn hip, en zo ook het boek Ik: Notes to my future self zag ik op de Instagram van Blossom Books en werd er op slag verliefd op. Een boekje voor jezelf, over jezelf.

IK Van welke muziek hield jij toen je op de middelbare school zat? Welk liedje stond er op repeat? Aan wie had jij een ontieglijke hekel? En hoe zag jij de toekomst voor je? Heb jij je leven weleens uitgeschreven in trivia? Dit boek geeft jongeren de mogelijkheid om op allerlei leuke, grappige en bizarre vragen antwoord te geven én die later nog eens terug te lezen. Ze hoeven met niemands oordeel rekening te houden, dit boek is alleen voor henzelf. Een mooie manier om even stil te staan bij hun leven, maar ook om later nog eens terug te kunnen zien hoe ze er tijdens hun tienerjaren over dachten.

IMG_3439Toen ik Ik: Notes to my future self kocht, begon ik er meteen in te schrijven, nou ja meteen… natuurlijk nadat ik de disclaimer heb getekend, zo eerlijk ben ik wel. Ik wilde eerst bij het begin beginnen, met vragen over het verleden. Maar al heel snel werd duidelijk dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en ging ik door het boek bladeren.
De vragen die ik zag zijn heel divers, er zijn thema’s zoals verleden, heden en de toekomst, maar de vragen zijn anders. Er zijn pagina’s waar je tussen twee dingen moet kiezen (Londen of New York was een keuze die ik eigenlijk niet kon maken), lijstjes waarbij je top 5 moet opschrijven (mag ik maar vijf boeken kiezen?!) en er is ruimte om tekeningen of kleine notities te maken. Hierdoor zal je je niet snel vervelen met Ik: Notes to my future self en blijft het uitdagend om bepaalde vragen te beantwoorden.

Zoals het leven, is niet alles even gemakkelijk en soms zelfs confronterend, als je echt alles serieus gaat invullen. Vragen zoals ‘Wat is het moeilijkste wat je ooit gedaan hebt’ een vraag waar ik echt even over na moest denken. De antwoorden op sommige vragen zijn niet altijd zonnig en happy, maar wel eerlijk en dat is iets wat ik wel wil onthouden voor de toekomst, echte levenslessen die mij gemaakt hebben.
Het is niet zo dat ik meteen heel het boekje ging invullen. Sowieso gaat het vervelen (zo leuk vind ik mijzelf ook niet) ondanks dat het veel verschillende vragen zijn. Daarnaast vind ik het leuker om het boekje op te pakken als ik in the mood ervoor ben. Het is toch iets wat ik serieus neem, ik geef echt antwoorden uit mijn hart, omdat ik dit boek wil bewaren voor later en aan mijn kinderen wil laten zien. (Ja echt waar!)

IMG_3443Ik ben nog niet heel ver in het boekje, geen enkel thema is helemaal uitgeschreven, maar dat hoeft ook niet. Als ik iets mee maak of over nadenken wat ik voor later wil onthouden, dan pak ik het boekje erbij en beantwoord wat vragen. Het is jouw boekje, dus je mag er mee doen wat je wil. Zolang je maar eerlijk bent natuurlijk!
Ik: Notes to my future self is één van de leukste invulboekjes die ik heb gezien en ik ben erg blij dat ik ‘m heb gekocht. Herinneringen bewaren op een uitdagende en leuke manier is een cadeautje van mijzelf voor mijzelf. En wie weet wat ik nog over mijzelf kan leren!

5 Ster

6 Comments

 • Reply Annabel mei 10, 2016 at 08:37

  Ik heb dit boekje al een een aantal keer in mijn handen gehad, maar ik leg het toch telkens weer terug. Misschien moet ik de knoop maar eens doorhakken en hem gewoon kopen.

 • Reply Marcia mei 10, 2016 at 10:27

  Dit lijkt me echt heel leuk om in te vullen, vooral de vragen over de toekomst spreken me aan.

 • Reply Anouk mei 10, 2016 at 14:40

  Ik ga dit boekje ook kopen denk ik. Hij lijkt me heel leuk 🙂

 • Reply Vivian mei 10, 2016 at 19:57

  Hé wat leuk! Mijn ouders zijn nu bezig met de Vertel eens…-boeken voor de bruiloft van mijn zus en ik wilde ook zo’n boek, dacht dat dit gewoon een roman was maar niet dus, hartstikke tof! Snel op verlanglijstje zetten voor mijn verjaardag =D

 • Reply Jessica mei 10, 2016 at 20:54

  Klinkt goed! 🙂

 • Reply zwartraafje mei 11, 2016 at 16:55

  Dit soort boekjes lijken me vooral leuk om jaren later terug te lezen. Zeker wanneer je net als ik een slecht geheugen hebt en vreest dat je sommige dingen anders gewoon gaat vergeten.

 • Leave a Reply

  Back to top