IJskoud (Frigid #1) – J. Lynn

Posted on oktober 18, 2014 in Leeservaring/ New Adult

New Adult is een genre waar ik nog niet veel boeken van heb gelezen, maar wel erg leuk vind. In de zomer las ik Sterrenhemel, wat één van mijn lievelingsboeken van 2014 is geworden. Hierdoor werd ik erg benieuwd naar IJskoud.

IJskoud van J. Lynn, een supersexy boek! In IJskoud komen Sydney en Kyler samen vast te zitten in een skioord. Ze kennen elkaar al van jongs af aan en zijn stiekem verliefd op elkaar. Dat willen ze alleen niet aan de ander laten merken. Maar nu ze nergens heen kunnen, kunnen ze ook niet meer vluchten voor hun gevoelens. Die stijgen al gauw tot temperaturen vér boven het vriespunt! J. Lynn (pseudoniem van Jennifer Armentrout) is een van de grootste New Adult-schrijfsters in de VS. Haar specialiteit? Heerlijke wegdroomhunks! Ook in IJskoud (Engelse titel: Frigid), J. Lynns tweede boek in Nederland na het succesvolle Wacht op mij, is het zwijmelen geblazen. We just can’t get enough..

imageIk sloeg IJskoud open op een drukke dag. Ik had veel dingen te doen en wilde mijzelf belonen door even één hoofdstuk te lezen. Daar ging het al mis, want tegen de avond (zie: rond middernacht) was het boek uit. Door de vlotte schrijfstijl van J. Lynn vloog ik door het boek en wilde ik niet stoppen met lezen.
Ja het boek is erg voorspelbaar, maar dat vond ik totaal geen probleem. Bij dit soort boeken (chicklits en new adults) weet je al vaak wat er gaat gebeuren. Meisje ontmoet jongen, drama en verdriet in het midden en toch eindigen ze samen. Ik kon mij er niet aan storen en sloeg vol plezier iedere bladzijde om. Ik vind het heerlijk om op de bank een boek te lezen, waar ik kan weg dromen zonder er over na te hoeven denken.

Niet alles aan het boek beviel mij. Ik vond hoe Kyler Sydney behandelde echt niet netjes. Eigenlijk hoe hij alle vrouwen behandelde. Hij deed erg schofterig. Persoonlijk zou ik niet op hem vallen. Iemand die denkt dat hij stoer is, maar eigenlijk voor niemand respect heeft. Nee, als ik het boek op zijn persoonlijkheid zou moeten beoordelen, zou ik het één ster geven. Het boek boeide mij ten alle tijden en daardoor probeerde ik bepaalde punten mij niet te laten irriteren.
Ook vond ik het boek (mede door Kyler) echt heel grof. Er werden woorden gebruikt die ik niet eens in gedachte durf te nemen, laat staan opschrijven. IJskoud is het eerste deel in een tweeluik. Het volgende deel gaat over de vrienden van Sydney en Kyler, Andrea en Tanner. Tanner keurt het gedrag van Kyler echt niet goed, dus dat voorspelt veel goeds!

IMG_0579.JPG

Ik heb van meerdere mensen gehoord dat ze het andere boek van J. Lynn, Wacht op mij, beter vonden. IJskoud is niet mijn meest favoriete boek, maar ondanks Kyler heb ik erg van genoten. Ik kan niet anders zeggen dat ik de schrijfstijl van J. Lynn erg prettig vond en ik erg benieuwd ben geworden naar Wacht op mij, hopelijk zonder veel grofheid!
4 Ster

3 Comments

 • Reply Lilian oktober 18, 2014 at 14:06

  Ik ben benieuwd, deze lag van de week bij mij op de mat. Ik vond Wacht op mij wel tof!

 • Reply Madelon oktober 19, 2014 at 13:15

  Ik vond IJskoud enorm tegenvallen, maar ik heb Wacht op mij al wel gelezen. En Wacht op mij vond ik echt geniaal geweldig! Dus misschien had ik iets te hoge verwachtingen van IJskoud… maar ik kan je zeker aanraden om Wacht op mij te lezen!

 • Reply Jelle oktober 21, 2014 at 02:22

  Ik vind het raar dat ze die zin op de voorkant van het boek zo onduidelijk hebben gemaakt. Alsof het last minute erbij gegooid is…

 • Leave a Reply

  Back to top