Hush, Hush (Hush Hush #1) – Becca Fitzpatrick

Posted on mei 24, 2016 in Leeservaring/ Young Adult

Hush hush heb ik een aantal jaar geleden gelezen, toen het boek nog bekend stond onder de naam Drift. Inmiddels ben ik wat ouder (en wijzer, wat ik mijzelf altijd wijs maak) en wilde ik het boek eens herlezen. Wat ontzettend fijn dat Moon alle vier de boeken heeft uitgegeven met een veel mooiere cover. Happy me!

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

IMG_3720Ik weet nog dat de vorige keer dat ik dit boek las dat ik, vooral aan het begin, erg in de war was. Er werden zoveel personages genoemd, naast de twee belangrijke natuurlijk en ik had geen idee welke rol zouden gaan spelen in het verhaal. Daarnaast had ik moeite met hoofdpersoon Nora. Zij komt in het begin over als een lief, (en nu quote ik de flaptekst) verstandig en slim meisje. Lieve, verstandige en slimme meisjes maken niet de onnozele beslissingen die Nora maakt. Zij gaan niet met onaardige jongens stiekem uit. Zij laten al helemaal niet hun (arrogante en soms wat egoïstische) vriendin achter om gezellig met een jongen in een achtbaan te gaan. Sterker nog, lieve en verstandige en slimme meisjes DURVEN dat niet eens te doen. Ik had, zoals je kunt lezen, ook geen hoge pet van Vee, de beste vriendin van Nora. Ik vond haar oppervlakkig, zelfs voor een tienermeisje. Ook had ik nou niet het idee dat Vee evenveel om Nora gaf, als andersom. Maar dat is mijn bescheiden mening. En voor ik overga op de positieve punten van Hush, Hush, want die waren er zeker, wil ik nog even klagen over Patch. Ik vond hem verre van aantrekkelijk, dus ik begrijp de gevaarlijke en roekeloze acties van Nora nog minder. In de flaptekst staat dat Patch de ene fout na de andere maakt, maar Nora kan daar zelf ook wat van! Dead wish Nora.

IMG_3721Goed, ondanks mijn irritaties en frustraties dat ik niet naast Nora stond om haar eens klink door elkaar te schudden, kon ik best genieten van het boek. Het was de tweede keer dat ik Hush, Hush las en toch vond ik het weer erg fijn om te lezen. Ik kon mij weinig meer herinneren van de personages of wat er precies gebeurde, dus wat dat betreft dat het net zo goed de eerste keer kunnen zijn dat ik het boek las. Het las even prettig, wat volgens mij te maken heeft met de schrijfstijl. Het is ontzettend vlot geschreven, waardoor je eigenlijk door blijft lezen zonder te willen stoppen. Er was op zich niets mis met het verhaal, tenzij je niet houdt van ‘braaf meisje wordt verliefd op stoute jongen’, dan zal ik het boek niet aanraden. Ik merk wel dat dát soort boeken mij een beetje ontgroeid zijn, maar desondanks had ik geen moeite om het boek te lezen.

De eerste drie delen heb ik gelezen, dus ik weet al dat dit niet mijn favoriete deel is en daarom weet ik ook dat ik de boeken verder ga lezen. Ik wil natuurlijk wel weten hoe de serie gaat eindigen!

3 Ster

No Comments

Leave a Reply

Back to top