Hotel Transylvania (2012)

Posted on oktober 19, 2014 in Film/ Leeservaring

Twee jaar geleden wilden mijn oppaskindjes de film Hotel Transylvania kijken, een animatie film. Uiteraard in het Nederlands. Ik zat er niet op te wachten, maar heb toch de film op gezet. Onverwachts bleek ik de film ontzettend leuk te vinden.

Graaf Dracula heeft een dochter genaamd Mavis en aangezien zijn vrouw
dood is, wil hij Mavis extra goed beschermen en besluit een hotel te bouwen waar alle monsters veilig kunnen overnachten en waar het verboden is voor mensen. Wanneer Mavis 118 jaar oud wordt, staat er een menselijke jongen op de stoep van het hotel. Dracula probeert het feestje van Mavis te redden en zorg dat de jongen niet opvalt tussen de monsters. Door hem als Johnnystein, het neefje van Frankenstein voor te stellen, denkt hij dat alles goed komt. Maar is dat wel zo?

Normaal gesproken vind ik het niet leuk om Nederlands ingesproken films te kijken, omdat ze nooit 100% de grapjes kunnen vertalen. Bij Hotel Transylvania vond ik dat niet erg en bleef het verhaal grappig! Om de zoveel minuten gebeurde er iets raars in de film, waar ik dan ontzettend hard moest lachen. Waarschijnlijk zal het niet grappig zijn als ik het nu vertel, want dat haalt het verrassingseffect van de grappen in de film weg. Inmiddels heb ik de film meerdere keren gezien en ik blijf de film in het Nederlands kijken, omdat ik het accent van de Nederlandse Dracula geweldig vind.
Graaf Dracula vind ik echt het leukste personage in deze film. De helft van de tijd lig ik in een deuk vanwege zijn gezichtsuitdrukkingen, zoals op de foto hier boven en de andere helft door de situatie waarin hij terecht komt, omdat hij achter Johnnystein aan zit om te zorgen dat geen monster er achter komt dat er een mens on het hotel zit.

Het verhaal is niet alleen grappig, er zit ook een beetje romantiek in door Mavis en Johnnystein en ook tragedie door de dood van Mavis’ moeder. De combinatie hiervan maakt het leuk voor alle leeftijden.
Het is een heerlijke familie film, die je eigenlijk altijd kunt kijken, maar nu extra leuk is vanwege Halloween.
Deze leuke animatie film zal in 2015 een vervolg krijgen, die ik zeker in de bioscoop wil zien!

No Comments

Leave a Reply

Back to top