Hof van ijs en sterren (ACOTAR #3,5) – Sarah J. Maas

Posted on januari 29, 2021 in Best of YA/ Fantasy/ Leeservaring/ New Adult

Hof van ijs en sterren bevat veel oude informatie, maar bereidt de lezer goed voor wat er in de toekomstige boeken gaat gebeuren.

Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Het was eigenlijk mijn bedoeling om deel 3, Hof van vleugels en verwoesting te herlezen voordat ik zou beginnen in Hof van ijs en sterren. Deel 3 las ik in 2018, wat ik trouwens een bizar idee vind, omdat het echt voelt alsof het een eeuwigheid geleden is. En zo voelde het ook toen ik, tegen beter weten in, eerst begon in Hof van ijs en sterren. 
Het is een dun boekje en gaat verder, vrijwel meteen na het einde van deel 3. Fijn voor mij, maar ook wel zonde van de pagina’s, was dat echt álles van het einde van deel 3 herhaald werd. Zo kwam ik er dus achter dat ik nog maar weinig, kennelijk belangrijke, wendingen wist en dat het misschien nog even handig is om  Hof van vleugels en verwoesting te herlezen voordat volgende maand het nieuwste deel verschijnt. Zo wist ik niet meer wie Vassa was, hoewel dat tegen het einde uiteraard nog even herhaald werd. 

Veel herhaling, maar toch ook nieuwe informatie voor het volgende deel. Hof van ijs en sterren is echt een tussendeel, dat de lezer voorbereid op wat nog gaat komen.
Wat ik het meest bijzondere vind aan dit boek, is dat alle personages van het Nachthof enorm veel moeite hebben om de laatste oorlog te verwerken. Ze gaan hier allemaal anders mee om en proberen, ondanks alle nieuwe dreigingen, het beste er van te maken. 
Vooral de stukken over Nesta vond ik heel interessant. Ze komt over in de serie als een keiharde bitch, maar toch leef ik ontzettend met haar mee. Ik ben heel benieuwd hoe Nesta zich gaat ontwikkelen in het nieuwe boek. 

Ik kan mij voorstellen dat als je eerst de serie herleest en meteen dit tussendeeltje er achteraan, dat je er echt van baalt en dat er meer herhaling is dan nieuwe stukken informatie. Maar in mijn geval vond ik het best prettig! ★★★★

Benieuwd naar mijn mening over de vorige delen? Lees hier de recensies van Hof van doorns en rozen en Hof van mist en woede

No Comments

Leave a Reply

Back to top