Het enige echte mandala kleurboek

Posted on januari 5, 2015 in Leeservaring/ Persoonlijk

Als ik wat gespannen of gestrest ben, ga ik graag kleuren. Ik pak dan een kleurboek en denk even nergens meer aan, behalve aan de kleur die ik kies. Vandaag vertel ik meer over ‘Het enige echte mandala kleurboek’. 
Mandala 1

Mandala’s worden traditioneel gebruikt als bron van wijsheid en meditatie. Maar ze vormen natuurlijk ook gewoon prachtige kleurplaten. In ‘Het enige echte mandalakleurboek’ staan meer dan 70 van de mooiste mandala’s om in te kleuren. Het boek heeft extra dik papier waardoor het geschikt is voor alle materialen, of je nu kiest voor potlood, stift, krijt of verf. 
Zet je gedachten even helemaal op nul, verlies je in de rust en regelmaat van het inkleuren en laat je creativiteit de vrije loop met deze geometrische vormen. 

Met deze samenvatting werd ik erg benieuwd naar het mandala kleurboek. Voor enthousiasme begon ik aan de eerste kleurpaat. Oh, dat doe ik wel even, dacht ik. Oh, wat had ik dat mis! Ik zat zeker 6 uur aan één kleurplaat. Natuurlijk wel met de televisie aan (ik heb een lage concentratieboog en kan mij nooit lang focussen op één ding) en soms even wat te snacken halen, maar over het algemeen deed ik twee avonden over één kleurplaat. Zeker de kleurplaten met kleine vakjes.
Waar ik wel zeker over was, is dat kleuren echt ontspannend werkt voor mij. Ik heb een drukke periode achter de rug en wanneer ik in de avond kleurde, voelde ik mij rustiger.

Het mooie van dit kleurboek is dat er niet alleen veel mandala’s zijn, maar dat deze ook veel verschillen van elkaar. Sommige hebben hele kleine vakjes met veel patronen, andere hebben maar één patroon wat de hele mandala doorgaat. Je kan dan zelf kiezen of je gaat voor een mandala met kleine patronen zoals de mandala hier onder, of een mandala waarbij je geen microscoop nodig hebt.

Mandala 3Er waren een wel aantal dingen waar ik tegen aanliep tijdens het kleuren en daarom deze gratis tips aan jullie mee geef. Waarschijnlijk doen jullie dit al, maar anyways, hierbij de tips:

 • Wanneer je met een bepaalde kleur een patroontje aan het kleuren bent, kijk dan even welke patroontjes je nog meer kan kleuren. Ik begon heel vrolijk met rood, kleurde één patroontje en koos vervolgens een andere kleur. Tot ik bijna aan het einde erachter kwam dat  dat ik alle kleuren had gebruikt, maar nog steeds lege vakjes over had. Hmm… Ik begon een nieuwe mandala kleurplaat en begon weer met rood, maar kleurde meteen alle patroontjes uit die kleurplaat die ik wilde. Voor mijn gevoel was ik sneller klaar en vond de mandala ook veel mooier. Ik gaf deze tip aan Marjolijn, iets wat zij altijd al deed. Gelukkig is de tip gratis.
 • Het leek mij leuk om bij één mandala maar twee kleuren te gebruiken, zie foto hieronder. Hij is erg mooi geworden, alleen de potloden zijn erg klein. Ik moest de potloden veel slijpen, aangezien de vakjes soms er smal waren. Daardoor bleef er niet veel over van de twee potloden. Ik denk ook niet dat ik nog een kleurplaat ga kleuren met maar twee potloden.
 •  Ik gebruik (als je het nog niet door had) graag potloden. Sommige potloden zijn beter dan anders. Bij voorkeur gebruik ik Bruynzeel potloden, omdat zij veel kleur geven. Ik heb zelf nog geen stiften gebruikt, maar ik weet dat de kleurplaten dan ook erg mooi worden. Het is wat je zelf fijn vindt om te gebruiken.

Mandala 2

Houden jullie ook zo van kleuren?

4 Comments

 • Reply Ilse januari 5, 2015 at 20:44

  Woa, deze kende ik nog niet. Super mooi!

 • Reply Zwartraafje januari 6, 2015 at 14:03

  Deze mandala’s zijn wel heel mooi én gedetailleerd. Misschien moet ik hem eens als tip aan mijn tante geven, want zij geniet ook erg van het kleuren. Zelf doe ik dat eigenlijk enkel wanneer ik zelf kaarten aan het maken ben.

 • Reply Ellis januari 10, 2015 at 14:11

  Wauw, krijg er meteen zin in als ik jouw resultaten zo zie!

 • Reply Marjolijn januari 11, 2015 at 20:57

  Bedankt voor de gratis tips 🙂

 • Leave a Reply

  Back to top