Heerlijke boeken om tijdens Halloween te lezen

Posted on oktober 24, 2018 in Fantasy/ Lijstje/ Thriller/ Young Adult

Ah, eindelijk is het weer oktober aka de maand van Halloween! Ieder jaar houd ik mijn ‘enge boeken’ marathon, waarbij ik alleen thrillers of andere enge fantasy/sci-fi boeken probeer te lezen. Ideaal als het ’s avonds vroeg donker wordt (en ik vervolgens niet meer durf te slapen vanwege de enge boeken…)!

Fright Night – Maren Stoffels
Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu. 

Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? 

Vijf jongeren gaan het bos in.
Een van hen zal de nacht niet overleven.
En een van hen is de moordenaar.

Vorig jaar las is Escape Room van Maren Stoffels, ook rond Halloween. Hoewel het een jaar geleden is, weet ik nog PRECIES waar ik was (in bad, tot het boek uit was, oops!) en wat ik er van vond (spannend en heerlijk!) en daarom wilde ik ook ontzettend graag Fright Night lezen. De cover van deze titel is al eng genoeg om te zorgen voor slapeloze nachten. Van de zin ‘Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu.’ krijg ik serieus de kriebels. Dit wordt nog wat als ik straks op mijzelf woon en ik het boek ga lezen… Send help!

Truth or Dance – Chinouk Thijssen
Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd.
De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Ik zou het echt meteen in mijn broek doen als ik werd toegevoegd aan zo’n groepsapp. Sterker nog, zodra ik een appje krijg van een onbekend nummer, check ik de foto en als ik diegene echt niet ken blokkeer eigenlijk meteen het nummer. Zo stoer als India, Lisa, Nikki en Zoë klinken zou ik denk ik echt niet zijn om de opdrachten uit te voeren.

Wild – Mel Wallis de Vries
Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie.

Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep…

Met de boeken van Mel Wallis de Vries zit het altijd goed, dat weet je van te voren. Ik heb nog nooit een boek van Mel Wallis de Vries gelezen dat ik niet goed vond en ik heb ze allemaal gelezen! De één is wat spannender dan de ander, maar ze zitten steengoed in elkaar. Haar boeken verschijnen altijd in het laatste kwartaal van het jaar, waar ik altijd naar uit kijk. Haar nieuwste boek verschijnt komende maand en ik heb het echt nodig!

Een tweede kans – Jennifer L. Armentrout 
Er gebeuren vreemde dingen in Sasha’s leven, in ‘Een tweede kans’ van Jennifer L. Armentrout. Ze heeft het gevoel dat iemand haar bespioneert. Ze hoort geregeld geritsel. Ze ontvangt bedreigingen. Ze krijgt een ringvinger in een doosje bezorgd. Alle reden om heel hard weg te rennen, maar ze heeft een nog grotere reden om te blijven: Cole.

Bedreigingen, in welke manier dan ook, vind ik denk ik de engste verhalen. Juist omdat het redelijk realistisch is en ik ook niet goed zou weten hoe ik moet reageren.

Lees jij rond Halloween ook veel enge boeken?

 

1 Comment

  • Reply Laurine oktober 25, 2018 at 16:48

    Ik ben heel benieuwd naar Fright Night van Maren Stoffels. Ik hoop dat het net zo spannend is als Escape Room!

  • Leave a Reply

    Back to top