Hazels Pentakel (Heksenspiegel #1) – Marte Jongbloed

Posted on juni 4, 2018 in Fantasy/ L.S. Amsterdam/ Young Adult

Heksenboeken zijn altijd goed, is eigenlijk mijn motto. Harry Potter en Wicca zijn mijn all time favorite boeken en ik keek daarom enorm uit naar Hazels Pentakel.

Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom. Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de “doodkaart’ trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig…

Dit boek is zo gaaf! Het voelde echt een beetje als thuiskomen en het maakte mij zo warm vanbinnen. Toen ik 15/16 was, werd ik verliefd op de Wicca boeken en daar lijkt Hazels Pentakel wel een beetje op. De boeken hebben met elkaar gemeen dat een jong meisje niets weet over heksen en dit steeds meer eigen maakt. Het las fijn om uitleg te krijgen over Wicca en heksen, maar ik merkte wel dat ik mij soms irriteerde aan de vragen van Hazel. In het boek is zij 17 en ze stelde vragen die heel logisch waren, zoals vertalingen van woorden, maar ik begrijp wel waarom het nodig was omdat er er in de Wicca wereld dingen worden gezegd en gedaan wat uitleg nodig heeft. Daarom voelde het alsof Hazel jonger was dan 17 jaar. Hazel was niet mijn favoriete personage, maar alle anderen wel. Vooral de interactiemomenten met Prosper, Storm en Melchior vond ik heel tof om te lezen.

Toen ik net het boek uitlas, begonnen Emmy en ik te appen over Hazels Pentakel. Wij hadden allebei hetzelfde gevoel, dat warme en fijne gevoel dat je krijgt als je een boek leest dat je raakt. Zeker vanaf het moment dat Hazel wordt geholpen en gered door de heksen, vond ik het verhaal echt ontzettend fijn om te lezen. Hazels Pentakel is het eerste deel in een trilogie en hoewel er veel wordt uitgelegd, zat het boek vol spanning. Het ergste (want wij moeten een jaar wachten voor het tweede deel verschijnt) was het einde. Daarin blijkt dat het gevaar nog lang niet geweken is…

Hazels Pentakel ging niet alleen over Hazels tocht als een heks, maar het heeft ook een spannend en mysterieus element, waar wij nu nog geen antwoorden over hebben. Dat zorgde dat ik echt heel graag verder met de serie wil gaan. Is het al 2019? ★★★★

1 Comment

  • Reply Emmy juni 4, 2018 at 07:49

    Ik hou zo erg van dit boek <3

  • Leave a Reply

    Back to top