Grafstilte (Graveyard Queen #2) – Amanda Stevens

Posted on september 15, 2016 in Fantasy/ Thriller

Als ik na het lezen van De Crypte nog niet overtuigd was van de geweldige schrijfstijl van Amanda Stevens, dan heeft Grafstilte mij wel overgehaald. 

Een verlaten stadje, een verzonken begraafplaats en een goed verborgen graf. Maar niets blijkt zo bedrieglijk als de rust in Asher Falls…
Als ze nog maar net bekomen is van de gruwelijke ervaringen bij haar vorige opdracht, wordt Amelia Gray gevraagd voor een nieuwe begraafplaatsrestauratie, ditmaal in Asher Falls. Maar vanaf het begin heeft ze het gevoel dat deze opdracht een dekmantel is en dat ze met een heel ander doel naar Asher Falls is gelokt. Een gevoel dat wordt versterkt wanneer blijkt dat er naast het te restaureren kerkhof nog een begraafplaats bestaat – diep verzonken op de bodem van een meer – en Asher Falls zelf zo goed als verlaten blijkt.
Dan stuit ze op nog iets vreemds: één enkel graf – midden in een laurierbos en ogenschijnlijk liefdevol onderhouden. Waarom ligt dat daar? Al snel wordt haar duidelijk dat ze het nooit had mogen vinden. Ze heeft voortdurend het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden, en bovendien probeert iemand haar bang te maken. Blijkbaar heeft ze met haar ontdekkingen iets duisters opgerakeld…

OHMIJNGOD! Dat is eigenlijk het enige wat ik dacht toen ik ‘Grafstilte’ las. Dit tweede deel uit ‘Graveyard Queen’ serie vond ik waarschijnlijk nog beter dan het eerste deel, De Crypte, omdat Grafstilte niet een tussenboek was. Sterker nog, je kan het goed los van elkaar lezen en ik heb echt het idee dat nú pas het verhaal echt begint. De boeken zijn een combinatie tussen fantasy en thriller en met enkele zinnen weet Amande Stevens zoveel angst op te wekken, dat ik het boek niet goed ’s nachts kon lezen. En wat deed ik? Juist, ’s nachts lezen!

 

Vanaf het begin tot het einde vond ik het boek echt enorm spannend, bijna dezelfde spanning dat ik voelde in het eerste boek. Ik voelde mij weer vertrouwd met de schrijfstijl en alles voelde gewoon goed. Het plot leidt de lezer verschillende richtingen op, maar je weet pas echt wat er speelt tegen het einde van het verhaal. Er wordt af en toe wel terug geblikt naar De Crypte, maar Grafstilte was op geen enkele manier een tussen deel. Voor mijn gevoel begon het échte verhaal nu pas, met De Crypte als een geweldige start.
Het Kwaad en wat er schuilhoudt in het bos gaven mij wat vraagtekens, omdat dit voor mijn gevoel de fantasy kant op ging. Waarom heeft Asher Falls zoveel aantrekkingskracht voor Amelia? Eén ding is zeker, in het volgende boek, Schermerzone, gaan wij hier zeker meer over lezen, maar de losse eindjes die ontstaan zijn in Grafstilte zijn (gelukkig voor mij) nog niet opgelost.

Toen ik het boek uit had zat ik echt op bed met een dipje. Het verhaal en de personages vond ik zo sterk beschreven, dat ik er mentaal niet aan toe was om een ander boek te pakken. Het enige wat ik eigenlijk wilde, was beginnen in deel 3. The Graveyard Queen trilogie is geweldig spannend, zeker een aanrader om te lezen tijdens deze donkere wintermaanden. Kippenvel gegarandeerd!

5 Ster

2 Comments

  • Reply Emmy september 15, 2016 at 08:51

    OMG. Ik heb dit nodig.

  • Reply zwartraafje september 17, 2016 at 21:56

    Ik las net nog bij Annemieke dat ze het tweede deel beter vond als het eerste. Ondertussen is het al enkele jaren geleden sinds ik De Crypte las dus ik moet echt eens een keertje verder gaan met deze serie.

  • Leave a Reply

    Back to top