Gone Girl – Gillian Flynn

Posted on januari 31, 2015 in Leeservaring/ Thriller

Na het zien van de film Gone Girl, was ik een shock! Meestal is het boek beter dan de film, maar aangezien ik de film al erg goed vond, vroeg ik mij af wat ik van het boek zou vinden. 

Gone Girl, van regisseur David Fincher, legt de geheimen in een modern huwelijk bloot. Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick -Dunne (Ben Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst de vraag: heeft Nick zijn vrouw vermoord?

Gone Girl 1Gone Girl (Verloren Vrouw en voorheen Donker Hart) is een boek dat een diepe indruk op mij heeft achter gelaten. Het is lastig om te echt diep op in te gaan, omdat eigenlijk al veel gezien wordt als spoiler. Als je van mysterie houdt en niet bang ben voor plottwists, dan is Gone Girl zeker iets voor jou.
Hoewel ik de film eerder had gezien en dus wist wat er ging gebeuren, was het boek geen moment saai. Het verhaal dat Gillian Flynn heeft geschreven is echt ontzettend goed en je wordt meerdere keren van het juiste pad gehaald. Wat is er nou echt aan de hand en wie spreekt de waarheid? Dat maakt dat boek voor mij zo bijzonder goed. Ik kreeg medelijden met personages die dat eigenlijk niet verdienen en had een hekel een personages die later toch wel wat goed in zich hadden. Het hele boek is één en al plottwist.

Gone GirlVoor het eerst vind ik het lastig om te zeggen of het boek beter is dan de film. Ik vind dat de film ontzettend goed is en daarnaast zijn ze ook dicht bij het boek gebleven. Geruchten gaan dat Gillian Flynn een tweede deel over Amy en Nick gaat schrijven. Ik houd mijn hart vast! Stiekem hoop ik dat het geruchten zijn, ook al vond ik Gone Girl geweldige. Zulke boeken moeten echt een standalone blijven.

In februari verschijnt er een nieuw boek van Gillian Flynn, Teerbemind, die ik zeker zal lezen. Wat mij betreft heeft Gillian, met het schrijven van Gone Girl zichzelf op de kaart gezet en het zal mij niets verbazen als wij nog veel meer van haar gaan horen!

5 Ster

5 Comments

 • Reply Ellis januari 31, 2015 at 09:22

  Nou dat klinkt ontzettend goed!

 • Reply Anneke februari 1, 2015 at 09:58

  Ik twijfel nog. Dat het een goed boek is oké, maar ik weet gewoon niet of het iets voor mij is. Zag gisteren op het Boekenfestijn wel iemand met dit boek en toen wilde ik bijna nog gaan zoeken haha.

 • Reply Marjolijn februari 4, 2015 at 16:42

  Oehh tweede boek? Klinkt goed.

 • Reply Flavie februari 9, 2015 at 13:13

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek!
  Leuke blog heb je 🙂

 • Reply Lore januari 15, 2016 at 20:36

  Door de film te zien ben ik mega benieuwd naar het boek. Mijn zus heeft het al gelezen en ze vond het beter dan de film. Het boek staat hoog op mijn to read-lijstje!

 • Leave a Reply

  Back to top