Geraakt – Margje Woodrow

Posted on september 29, 2014 in Jeugd/ Leeservaring

Geraakt is een boek waar ik al enkele maanden naar zat te smachten. Ik vind de cover heel mysterieus, even als de tekst op de achterkant van het boek. Het verhaal trok mij, als een bij die naar honing wil en toen ik het boek eenmaal had, kon ik het niet loslaten. Ik moest weten of Sam gelijk had met haar speculaties.

Als Jessie na een avondje feesten door een trein wordt gegrepen, heeft het er alle schijn van dat ze zelfmoord wilde plegen. Maar ook al bevestigen alle sporen dat Jessie niet langer wilde leven, kan haar vriendin Sam het niet geloven. Zelfs als Jessie bijkomt en toegeeft dat ze depressief is, blijft Sam ervan overtuigd dat er iets niet klopt aan haar verhaal. Alleen, wat doe je als niemand je wilt geloven?

Geraakt

De schrijfstijl van Margje Woodrow is heerlijk om te lezen. Het leest lekker weg en voor je het weet heb je het uit. Ik had alleen graag meer willen lezen over de onderlinge banden van de personages. Tussen de regels werd doorgeschemerd dat de families elkaar flink wat jaren kende en ook goed bevriend waren. Voor mij zou de puzzel beter in elkaar vallen als dit wat meer beschreven werd. Ik had namelijk heel lang het idee dat alleen de tieners vrienden waren, maar later bleek dus dat de families ook vaak met elkaar op vakantie gingen.

Het einde kwam voor mij erg snel en onverwacht. De spanning wordt gedurende het verhaal opgebouwd, door de informatie die Sam ontdekt, maar in de laatste twee hoofdstukken is het klaar. Ik voelde mij er meteen niet goed bij, niet perse met het verhaal en het plot, maar meer met de beslissing die werd genomen. Ik heb nu echt een beetje een boekhangover, want ik wil gewoon meer weten over Sam, haar familie en haar toekomst. Hierdoor hoop ik echt dat er ooit nog een vervolg komt, want dit verhaal moet echt een staartje krijgen.
3 half Ster

 

3 Comments

 • Reply Jacoline september 29, 2014 at 07:02

  Ik heb al zo vaak met dit boek in mijn handen gestaan bij de boekenwinkel! Jammer dat het einde niet echt af voelde!

 • Reply Ellis september 29, 2014 at 09:41

  En heb je ontdekt waarom ze zo nat is op de cover? xD

 • Reply Anneke september 29, 2014 at 18:33

  Ik vind dit echt een heerlijk boek voor de spanning. En ook duidelijk gericht op tieners!

 • Leave a Reply

  Back to top