Game Helden tegen De Monsters – Marcel van Driel

Posted on april 29, 2022 in Billy Bones/ Jeugd/ Leeservaring/ Leesmee met B

Game Helden is een nieuw boek uit de serie Billy Bones Bazen, van uitgeverij Billy Bones. B., zoontje van mijn vriend en ik mochten het boek vóór verschijning lezen.

B. is nu 8 jaar en houdt ontzettend veel van lezen. Iedere avond liggen meerdere boeken naast zijn kussen en valt hij regelmatig lezend in slaap. Toen ik op de Facebook van uitgeverij Billy Bones iets las over hun nieuwe kinderboekenlijn, werd mijn interesse getrokken en vroeg ik aan B. of hij deze samen met mij vóór verschijning wilde lezen. Dat wilde hij wel!
Zodra het eboek binnen was, had hij het in twee uurtjes uit. Het is zo fijn en heerlijk om te zien hoe hij helemaal verdwijnt in een boek.

Na B., heb ik ook het boek Game Helden tegen De Monsters gelezen. Dit was voor mij het eerste boek van Marcel van Driel, wat best vreemd is, aangezien ik regelmatig zijn boeken langs zag komen.
Hoe dan ook, ik vond Game Helden echt fantastisch. Het is avontuurlijk, uitdagend voor jonge lezers en totaal niet saai. In het geval van B., een achtjarig jongetje dat ook enorm veel van gamen houdt, was dit boek echt perfect. Veel jeugdboeken bij mij op school (een SBO) zijn ouderwets, niet uitdagend en zien er soms ook niet uit wat betreft illustraties.
Dat is met Game Helden echt anders. Veel vrolijke kleuren en ook alle personages zijn goed uitgewerkt. De illustraties van Paco Vink zijn echt een toevoeging aan het boek, waardoor het boek nog fijner leest.

Ik heb B. ook wat vragen gesteld over het boek en dit zijn de antwoorden:

Wat vond je van het boek?
Het was heel erg leuk, omdat ze eigenlijk eerst in een game waren. Er waren allemaal spinnen en monsters. Het gevecht was erg spannend, zeker met de superkrachten.

Hoeveel sterren zou je het geven?
Ik zou het vier en half sterren geven. Ik mis die halve ster, omdat de titel Game Helden TEGEN de monsters is, dat deden ze niet echt. Ze gebruikten de monsters om te vechten, de titel klopte niet echt. Je had dan beter kunnen zeggen: Game Helden vechten MET de monsters.

Wat is jouw favoriete personage?
Het leukste personage vond ik Manu. Hij speelde het spel met alle anderen en hij had de superkracht voor het openen van het portaal.

Zou je het boek aanraden? 
Ik zou het boek aanraden aan mijn klasgenoten. Het is best wel spannend en de meeste kinderen uit mijn klas vinden spannende boeken ook wel leuk.

Zou je de volgende boeken uit de serie willen lezen?
Ja, omdat die denk ik ook best wel leuk zijn.

Ter ere van Game Helden tegen De Monsters, mocht B. meedoen met een podcast over deze serie. Het duurt nog even voordat de podcast te beluisteren is, maar check de podcast van Marjo de Vroed, De kinderboekencast. De eerste aflevering van auteur Chinouk Thijssen staat al wel online.

B. en ik geven het boek ★★★★,5 sterren en kunnen allebei niet wachten op de volgende deel, Game Helden tegen de Zombie-Cowboys.

No Comments

Leave a Reply

Back to top