Gabriëlle (Middernacht #1) – Lara Adrian

Posted on september 29, 2015 in Fantasy/ Leeservaring

Ik heb veel goede dingen over de Middernacht boeken gehoord en een aantal maanden geleden besloot ik met de serie te beginnen. Of uhhm… eindigen? Ik las toen het laatste deel en dat boek vond ik geweldig. Nu was het tijd om (eindelijk!) met Gabriëlle te beginnen.

Gabrielle komt tijdens een avondje stappen oog in oog te staan met een knappe, onbekende man. Hun blikken kruisen, de wereld staat even stil. Het volgende moment is hij weg. Gabrielle volgt hem naar buiten, en vanaf dat moment verandert haar leven. Voorgoed en ingrijpend. Want in het nachtelijke duister is Gabrielle getuige van een bloedbad, aangericht door een bende wilde vampiers. Gabrielle wordt op het nippertje gered door de onbekende, die niemand minder is dan Lucan Thorne, leider van de Broederschap, een elitegroep onsterfelijken, die zich tot taak hebben gesteld de mensheid te beschermen tegen het groeiende gevaar van de wilde vampiers. Niet alleen Gabrielle, ook Lucan ervaart verlangens die geen enkele vrouw in zijn negenhonderdjarig bestaan heeft weten los te maken. Maar kan hij zich wel binden aan een vrouw nu de strijd tussen de Broederschap en de groep wilden in alle hevigheid losbarst? Maar als Gabrielle doelwit wordt van zijn vijanden, heeft hij geen andere keus dan haar mee te nemen naar de duistere wereld die hij aanvoert.

IMG_0835Na het lezen van het achtste deel, was ik bang dat het niet meer leuk zou zijn om het eerste deel te lezen. Al snel bleek dat gelukkig niet het geval te zijn! Hoewel ik veel vragen had, was het fijn om alles vanaf het begin mee te maken. Ik realiseerde mij wel dat veel vragen zoals waar blijven bepaalde in de komende delen beantwoord zullen worden. Natuurlijk heb ik ook veel spoilers gelezen door deze serie te beginnen met het laatst vertaalde deel, maar eerlijk gezegd vond ik dat niet erg. Sterker nog, ik merkte er weinig was tijdens het lezen. Het voelde wel alsof ik meer wist dan de personages, wat niet heel gek is. Heel interessant om te bedenken wat er in de volgende boeken gaat gebeuren, omdat er veel gaande is wat de personages op dit moment nog niet weten. Ik kan niet wachten om te lezen hoe zij alle geheimen gaan ontdekken.

Het begin van Middernacht deel één had mij meteen, aangezien het boek begint met een gebeurtenis uit het verleden. Ik werd meteen geconfronteerd met vreemde wezens en wilde weten welke rol deze personages in het boek gaan hebben. Het stuk na de kennismaking met Gabrielle en de puinhoop waar ze zich in gaat bevinden, vond ik wat langdurig en veel van hetzelfde. Ondanks dat ik veel informatie in het achtste boek al had gelezen, was het fijn om over de ‘vampierenwereld’ te lezen op een manier alsof het voor de eerste keer werd uitgelegd. Ik vind het erg origineel en niet klef. Er zit actie in, maar ook bloederigheid en uiteraard, ook seks. Heel veel seks, wat ik nogal random vond. Natuurlijk hebben ze aantrekkingskracht, zeker als je nagaat welke rol Gabrielle heeft bij de Broederschap en ik vind het ook helemaal niet erg om seksuele scenes te lezen in boeken. Het moet alleen wel wat met het verhaal te maken hebben en dat vond ik vooral aan het begin, totaal niet het geval. Hierdoor kon ik mij soms aan Gabrielle irriteren. Ze kwam zo sterk over met de nare jeugd die ze had, maar ze had totaal niets door en kwam soms erg naïef over. Ook Lucan begreep ik niet goed. Op een gegeven moment leert hij wie Gabrielle werkelijk is en toch probeert hij tegen zijn gevoel in te gaan. Zucht, mannen…

IMG_0836Hoewel ik wist dat Middernacht één van mijn favoriete series zal worden, heeft dit boek mij toch aangenaam verrast. Meerdere momenten moest ik het boek even neerliggen om een beetje te bekomen van de schrik. Wat was het soms enorm heftig! Mijn emoties gingen alle kanten op tijdens het lezen van dit boek en daar houd ik van. Ik kon daardoor zelfs mijn kleine irritatie punten vergeten. Op naar het volgende deel!

4 Ster

4 Comments

 • Reply hetboekenik september 29, 2015 at 09:05

  Ik kende deze reeks nog niet, maar hij lijkt mij wel leuk

 • Reply Daniëlle september 29, 2015 at 09:23

  Dit lijkt mij een leuke serie. Ik heb dat ook wel eens, dat ik eerst een ander deel dan het eerste deel lees. Ligt wel aan de serie of het kan natuurlijk, maar de keren dat ik het heb gedaan, stoorde ik me er niet aan. Leuke recensie!

 • Reply Iris september 29, 2015 at 10:02

  Helaas ben ik minder over dit boek te spreken. Het lukte maar niet om een connectie te krijgen met het verhaal en de personages. Ook vond ik dat de vrouwen in dit verhaal niet echt veel pit vertoonden en had ik moeite met de manier waarop vampiers geportretteerd worden: als echte monsters, wat totaal niet mijn ding is.
  Zo jammer want ik had deze serie graag verder willen lezen!

 • Reply Vivian september 29, 2015 at 11:37

  Ik zie deze reeks eens in de zoveel tijd ook voorbij komen, maar het lijkt me nooit leuk genoeg om te gaan lezen haha.

 • Leave a Reply

  Back to top