Fotoverslag: Lunch en Best of YA event met Kiera Cass

Posted on november 4, 2014 in Event/ Fotoverslag/ Persoonlijk

Afgelopen zondag was het Best of YA event met als hoofdgast, Kiera Cass. Voor het Best of YA promoteam, was er nog iets extra’s, namelijk een heerlijke lunch! Uiteraard heb ik hiervan foto’s gemaakt.

Ik had met een paar meiden van het promoteam om 12 uur bij Amsterdam Centraal afgesproken. Vanuit daar, zouden wij met de tram naar het restaurant gaan, om daar te lunchen. Toevallig was dit restaurant naast club Panama, waar het event zelf zou zijn.
IMG_0621.JPG
In de trein was ik Geek Girl 3 aan het lezen, echt een heerlijk boek! Ik had ook twee andere boeken bij mij, De Selectie en De Elite, om te lagen signeren.

IMG_0623.JPG
Onderweg in de tram naar het restaurant!

IMG_0622.PNG
Eerlijk gezegd had ik geen idee hoe wij van de tram naar het restaurant moesten komen, maar gelukkig had Monica dit opgezocht.

IMG_0620.JPG
Helemaal happy toen wij (iets te laat, dat wel) aankwamen bij club Panama.

IMG_0619.JPG
Melissa had voor alle promoteam leden kroontjes meegenomen, super leuk en loef! Natuurlijk konden Emmy en ik het niet laten om samen ermee op de foto te gaan.

IMG_0613.JPG
AHHH daar zit Kiera Cass! Voor het eerst was ik echt zenuwachtig om een schrijfster te ontmoeten. Gelukkig was ze heel open en lief, waardoor ik mijn zenuwen snel vergat.

IMG_0617.JPG

IMG_0618.JPG
Als voorgerecht konden wij uit verschillende tapas kiezen en als Spaanse, kan ik jullie vertellen dat het heerlijk was! Precies zoals mijn vader het altijd maakt. Na dit gerecht veranderde Kiera van plaats, zodat ze bij iedereen in de buurt zat. Maar niet voordat ze onze boeken signeerde!

IMG_0616.JPG
Van de uitgever kregen wij De One, die wij ook meteen kon laten signeren.

IMG_0615.JPG
Happy Esmee! Wat had ik zin om De One te lezen, ik keek er al zolang naar uit!

IMG_0614.JPG
Het hoofdgerecht bestond uit verschillende pannen, maar dit was echt heerlijk: paella! Niet echt handig om de garnalen te pellen (was bang dat mijn boeken vies zouden worden), maar het was wel echt lekker.

IMG_0612.JPG
Nog even een groepsfoto maken, voordat Kiera naar een interview moest. Het is echt een leuke foto geworden van ons groepje.

IMG_0609.JPG
Van te voren wisten wij dat wij (het promoteam) op het podium moesten om vragen over het promoteam te beantworden, dus hadden wij afgesproken wie wilden praten en wie niet. De laatste groep zou achteraan staan. Wij mochten al wat eerder de zaal in om door te nemen waar wij zouden staan en daarom een handige plek in de zaal te zoeken, zodat wij makkelijk konden opstaan.

IMG_0611.JPG
Wij zaten echt super dichtbij! Een ene Bart van Nickelodeon die mij vaag bekend voorkwam, presenteerde de avond.

IMG_0625.JPG
Eerst was er een interview met Helen Vreeswijk. Ik heb jaren geleden enkele boeken van haar gelezen en vond ze erg goed! Ik vond het daarom leuk om haar in het echt te zijn. Ik heb ontzettend veel bewondering voor haar hoe zij in het leven staat, gezien haar situatie. Ze is zo sterk en positief!

IMG_0633.JPG
Daarna was het onze beurt om het podium op te gaan. Het was niet handig om achter elkaar te staan en het zag er volgens mij gek uit, omdat alle meiden die wilden praten, naast elkaar stonden. Gekke gedachte dat er opeens 300 man je aankeken.

IMG_0630.JPG
De cast van Boy 7 werd aangekondigd en voorgesteld. Ik heb zelf het boek, Boy 7, niet gelezen, maar ik ben wel erg benieuwd naar de voorstelling geworden.

IMG_0631.JPG
Na een korte pauze was het tijd voor Kiera Cass. Ik vind haar zo leuk en grappig! Ze maakte grapjes tijdens het interview en praatte voluit over haar leven, boeken en ideeën. Na het interview werden veel vragen gesteld, die vooral gingen over personages uit De One of over problemen die mensen tegen komen tijdens het schrijven. Hierna was het tijd voor het signeren en mijn hemel, wat was ik blij dat ik dat al had laten doen! Iedereen stond vrijwel meteen op en er ontstonden drie rijen.
Ik wilde graag wachten op Marjolijn, Lilian en Ellis, dus ik hielp de uitgever met sommige dingen, ging een aantal keer op de foto (wat echt zo cool was!) om een boekenlegger te laten maken en maakte een praatje met leuke mensen die ik tegen kwam.
Aan het einde van de avond, rond 7 uur toen de meiden eindelijk klaar waren met signeren, kregen wij nog een ontzettend vette goodiebag! De inhoud hiervan zal ik later deze week laten zien.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad met veel leuke mensen en natuurlijk de twee schrijfsters! Ik verheug mij nu al op het Best of YA event in 2015!

Waren jullie ook aanwezig bij het event?

5 Comments

 • Reply Marjolijn november 4, 2014 at 10:54

  Ja, ik was er ook!:)
  Ik was degene die zoooo lang in de rij moest staan..
  Maargoed, het was leuk, ik heb de handtekeningen en daar gaat het om.

 • Reply Madelon november 4, 2014 at 11:35

  Wat een super leuk verslag! Ik ben echt jaloers op jullie lunch met Kiera, haha xD

 • Reply kim november 4, 2014 at 12:30

  Wat gaaf! Ik ben stiekem toch wel jaloers dat ik er niet bij was. Maarja leren is natuurlijk ook belangrijk. Volgend jaar wil ik er wel bij zijn!

 • Reply Jessica november 4, 2014 at 13:38

  Ik was er ook en ben ook superjaloers op jullie lunch met Kiera, en die kroontjes zijn zo leuk!

 • Reply Loranne november 4, 2014 at 23:58

  Yay leuk verslag, de lunch was natuurlijk geweldig! Ik lijk alleen niet erg geïnteresseerd in Kiera op die foto, haha 🙂

 • Leave a Reply

  Back to top