Fotoverslag: Clavis sprookjesfeest met Salla Simukka

Posted on november 6, 2014 in Event/ Fotoverslag/ Persoonlijk

Gisteren was het sprookjesfeest van Clavis, ter ere van de Finse schrijfster Salla Simukka en ik mocht daarbij zijn!
Natuurlijk heb ik voor jullie foto’s gemaakt. Excuus alvast voor de donkere foto’s, aangezien het feest vanaf half 8 (’s avonds!) was en het buiten snel donker werd. En het feit dat wij verdwaalden (soort van) onderweg naar de uitgeverij, hielp ook niet echt.

Enfin, de avond begon samen met Marjolijn (Dream to read) omdat wij die dag hadden afgesproken. Ik heb mij bij haar verkleed als sneeuwitje, met een gele legging, blauwe jurk en rood jasje. Ter ere van het feest had ik mijn haar geverfd en krullen in gemaakt. Wij aten samen en gingen met de trein richting Amsterdam. Daar aangekomen, stonden Emmy (Zon en maan) en Anneke (Een letter meer graag) al in hun leuke kostuum te wachten. Genietend van de muziek van de piano, wachtten wij op Thyrze, Melisa, Dieuwke (Bookbabbles), Joanne (Writingann) en Katja (That Blonde Woman). Samen zouden wij het pontje nemen, want dat is heerlijk gratis. Nou, dat hebben wij geweten!
SallaGezellig met z’n alleen op het pontje kletsen! Wij waren allemaal klaar voor het feest!
Eenmaal aan de andere kant bleek dat wij het verkeerde pontje hadden genomen en dat wij veel verder naar rechts hadden moeten aanmeren.. Oeps! Met een kleine omweg liepen wij de goede kant op.
foto 3 (13)Op een gegeven moment moesten wij dit enge brugje over. Het was erg smal en gammel.
Salla 1Toen hoorde ik Marjolijn schreeuwen: ‘ESMEE KONIJNEN!’ Ik kan jullie vertellen dat ik een zwak heb voor wilde konijnen en ik viel bijna flauw van schattigheid en moest deze foto met jullie delen. (Ja, op deze foto staan écht konijnen.)
Salla 2Eindelijk aangekomen bij de uitgever, zagen wij deze poster, die tevens de uitnodiging was die wij kregen voor het event.
Salla 3Binnen stond de lieftallige Rosa op ons te wachten, waar onze namen werden afgestreept.
Salla 4Stiekem een foto van Emmy gemaakt, want ze was zo mooi verkleed!
Salla 5De dames van Clavis waren ook allemaal in sprookjesstijl verkleed en leidden ons naar de zaal, waar er al wat mensen zaten te wachten.
Salla 6Patty, van uitgeverij Clavis verwelkomde iedereen en hield een algemeen praatje over de boeken van Salla Simukka.
Salla 7Toen was het tijd voor vragen uit het publiek! Ik vind dat zelf altijd een beetje eng om snel vragen te bedenken en die dan ook echt te stellen aan een schrijfster. Eén op één of in een klein groepje, heb ik daar minder last van. Er werden ontzettend goede vragen gesteld over de Sneeuwwitje boeken, maar ook de andere boeken. Zo vroeg iemand of het sprookjes trend wat zij gebruikt in haar verhalen ook terug komt in andere boeken die zij gaat schrijven. Ik ben benieuwd welk sprookje dat dan zal worden!
Salla Simukka praat met zoveel passie over haar boeken en vooral haar personages dat ik echt zin kreeg om daar ter plekke de Sneeuwwitje boeken te gaan lezen.
Salla 8Het vaste programma zat er op en wij konden gaan ‘borrelen’. Overal stonden heerlijke hapjes en drankjes!
Salla 9Salla 10Salla 11Ook de zaal was prachtig aangekleed, met de juiste details! Het paste precies bij de sfeer die er hing: sprookjesachtig. Daarbij waren er genoeg boeken van Salla Simukka die je kon kopen en uiteraard laten signeren! Ik had Spoorloos bij mij, die Salla ook gesigneerd heeft.
foto 4 (15)Behalve dat wij konden smullen van de lekkere hapjes en snoepjes, waren er leuke dingen die je kon doen zoals met een groepje (of alleen als je dat graag wilde) op de foto gaan! Dit waren polaroid foto’s die wij ook mee naar huis kregen. Hoe vet is dat?!
foto 3 (18)Je kon ook je gezicht laten schminken! Deze kans liet ik niet aan mij voorbij gaan en ik kreeg een versiersel bij mijn oog, dat paste bij mijn outfit.
Er was ook een mevrouw die geweldige tekeningen maakte, die je kon versturen als ansichtkaart. Helaas was er weinig tijd meer over (het was inmiddels al half 10!) om een kaart voor mij en Marjolijn te maken.
Het werd erg laat, dus ons groepje ging (met een fijn gevoel) naar huis. Ik heb ontzettend genoten van dit event. Er waren niet heel veel mensen, maar dat was erg fijn! Iedereen had de ruimte en tijd om met elkaar te kletsen. Ik heb met veel leuke mensen gelachen en gesproken. Gewoon heerlijk ongecompliceerd.
foto 5 (8)Onderweg naar het pontje wilde ik een selfie van mijn schmink maken, toen ik er achter kwam dat Tim (Killingmydarlings) alá Edward Cullen, inclusief glitters achter mij stond voor een photobomb. Echt, als ik deze foto later terug had gezien, was ik echt geschrokken. Super creepy.
fotoIn de trein naar huis heb ik nog veel gelachen met Joost (Nerdygeekyfanboy), Katja en Marjolijn. Toen ik overstapte op de metro kreeg ik deze mooie afsluiter van Joost! (Ja, het was echt super laat toen ik eenmaal thuis was.)

Heel erg bedankt uitgeverij Clavis en Salla Simukka dat ik bij dit leuke event mocht zijn!

9 Comments

 • Reply Emmy november 6, 2014 at 08:48

  Wauw, jij bent er vlot bij! Ik kom net met een soort slaap-kater uit bed rollen omdat ik zo gruwelijk laat thuis was. Super leuk verslag Esmee!

 • Reply Thyrze november 6, 2014 at 09:27

  Wooow! Dat is lekker snel, haha. Het was echt super gezellig!

 • Reply Anneke november 6, 2014 at 09:36

  Jij bent snel! :O wel superleuk om te lezen! Haha die foto met Tim op de achtergrond, lekker creepy!

 • Reply Ellis november 6, 2014 at 10:20

  xD Wat een leuk verslag!

 • Reply Dieuwke november 6, 2014 at 13:46

  Jaaa! Het was echt super gezellig! Mijn foto’s zijn helaas best mislukt xD

 • Reply Katja november 6, 2014 at 16:36

  Het was echt super leuk en vooral erg gezellig!!! 😀

 • Reply Nadine november 6, 2014 at 17:57

  Super leuk verslag Esmee!

 • Reply Madelon november 10, 2014 at 15:23

  Haha, die foto met Tim op de achtergrond is echt hilarisch! Heel creepy eigenlijk ook wel, hihi.
  Leuk verslag verder! Echt jammer dat ik er niet bij kon zijn 🙁

 • Reply Lieke november 11, 2014 at 12:33

  Leuk om ook jouw verslagje te lezen 😀 Volgens mij was het echt wel heel gezellig ^^

 • Leave a Reply

  Back to top