Fotoverslag: Boekenbeurs & lunch met Cassandra Clare & Holly Black

Posted on november 11, 2014 in Event/ Persoonlijk

Afgelopen zondag ging ik met flink wat bloggers en één bijna blogger naar de boekenbeurs. Ik wilde sowieso gaan, omdat ik wist dat Cassandra Clare en Holly Black hun nieuwe boek, De IJzerproef kwamen promoten. Toen kreeg ik een hele bijzondere uitnodiging!

Ongeveer een week voordat ik naar de boekenbeurs zou gaan, kreeg ik van uitgeverij Moon een mailtje dat Cassandra Clare en Holly Black naar Antwerpen zouden komen én dat acht gelukkige bloggers de vrouwen mochten interviewen tijdens een ‘Round table’ gesprek. Je wil niet weten hoe happy ik was, toen dat mailtje in mijn inbox verscheen! Ik stuurde uiteraard een mailtje terug dat ik er zeker bij wilde zijn.

Joany, Emmy, Ellis, Lisanne en Joost hadden ook een mail gekregen en zouden er ook bij zijn, vandaar dat wij hadden afgesproken om samen te reizen. Melisa, van het Van Goor promoteam, wilde ook heel graag mee gaan, dus ik had zondag ochtend met haar in Rotterdam afgesproken.
Leuk weetje: ik nam dus 11 boeken mee. Tien boeken om te laten signeren en eentje om te ruilen met Joany. Eerlijk gezegd had ik hier al spijt van toen ik bij de metro stond, maar ik wilde toch al mijn boeken laten signeren.

CCOnderweg naar Rotterdam met de metro. Het was echt super vroeg (kwart voor 8) en ook erg koud. Gelukkig had ik mijn poncho onder mijn jas aan.
Eenmaal aangekomen waren Melisa en ik druk aan het kletsen en heb ik eigenlijk geen foto’s gemaakt tot ik in Antwerpen was.
Via Rotterdam reisden wij naar Roosendaal, waar Emmy, Lisanne, Joany en Ellis zouden instappen.
CC 1Antwerpen centraal! Ik ben nog nooit met de trein naar België gegaan en ik merkte al snel verschil tussen Nederland en België qua openbaar vervoer. Ik vond het in België niet zo heel duidelijk. Zo moesten wij metro kaartjes kopen (logisch), maar dat kon alleen met contact geld, wat wij dus niet hadden.
CC2Daarom gingen een aantal van ons wat koffie kopen, zodat wij allemaal kleingeld hadden voor een metrokaartje. Wij waren expres vroeg vertrokken, vanwege dit soort dingen.
CC 4Joany was dit keer onze reisleider, omdat zij al een aantal keer naar de boekenbeurs was gegaan.
CC5Zien jullie die halte in het midden van de foto? Ja, die kant moesten wij eigenlijk op. Halverwege kregen wij van een man te horen dat wij de verkeerde kant op gingen als wij naar de boekenbeurs wilden gaan. Heel gek, want op de metro stond toch echt BOEKENBEURS. Na wat wikken en wegen (eigenlijk gewoon op het bord kijken) zijn wij uitgestapt om een andere tram te namen.
CC 6Eindelijk aangekomen! Mooi dat dit het tweede event (in één week!) was, waar ons groepje verkeerd liep. Op deze foto leek het zo rustig, dus ik werd helemaal blij!
CC 7Even kijken waar wij naar toe moesten gaan, want de uitgever had aangegeven dat wij bij hun stand ons moesten melden.
CC 8En toen zag ik dit… Lieve help, het was nog geen 11 uur en het was al zo druk!
CC 9Ahh zoveel boeken! Wij moesten even wachten op Cassandra en Holly, want zij waren verlaat van het hotel vertrokken. Geen probleem, wij vermaakten ons wel met dit mooie uitzicht.
CC 10De uitgever bracht ons naar een aparte kamer, waar wij even konden wachten op de dames. Wij konden alvast wat te drinken pakken en even tot rust komen. Dat laatste was echt nodig, want ik geloof dat wij allemaal erg zenuwachtig waren. Aan het beide uiteindes van de tafel waren twee stoelen leeg, waar Cassandra en Holly konden gaan zitten.
CC 11Mijn hemel, zij kwamen aan mijn kant van de tafel zitten. Ik zat serieus een halve meter van Cassandra Clare vandaan. Ik werd spontaan nog zenuwachtiger! Dat bleek nergens voor nodig te zijn, want Cassandra en Holly waren echt heel aardig en spontaan. Het bleek dat zij al flink wat jaren bevriend waren, wat je gedurende het gesprek ook merkte. Tijdens het gesprek kregen wij van de uitgever heerlijke broodjes en later ook nog koekjes, wat soms een beetje lastig maakte om een vraag te stellen.

Waarom zijn jullie samen een boek gaan schrijven?
‘Wij kennen elkaar al heel lang en hielpen elkaar eerst met onze eigen boeken, om deze beter te maken. Daarbij vinden wij dezelfde verhalen en boeken leuk, wat het makkelijker maakt om samen een verhaal te verzinnen. Het was Holly die met dit idee kwam en eerst wilden wij dat de ander het boek zou gaan schrijven. Toen kwamen wij met het idee om dit samen te gaan doen.

Welk gedeelte (element) van De IJzerproef is typisch Cassandra en wat is typisch Holly?
Cassandra: ‘In dit boek zijn er vijf elementen en ik denk dat ik chaos heb gekozen. Het lijkt mij geweldig om een heel leger te hebben van dieren, die dit element bezitten, zodat ik controle over ze heb.
Holly: ‘Cassandra kan de personages heel goed emotioneel duwen, om ze in bepaalde situaties op een bepaalde manier te laten reageren.’
(Het bleek dus dat deze vraag door Cassandra en Holly beide anders werden geïnterpreteerd. Cassandra had het écht over elementen, terwijl Holly bepaalde aspecten noemde. Zij moesten lachen en vertelden hoe zij de vraag hadden opgenomen en gingen toen verder met de vraag.)
Cassandra: Het favoriete element van Holly is echt water! Wanneer wij ook maar in de buurt van water komen, zal Holly daarin proberen te zwemmen. zij vertelden toen een grappige anekdote over dat Holly in een ijskoud meertje heeft gezwommen.

Op een gegeven moment pakte Cassandra een Ipad, terwijl Holly verder praatte. Het bleek dus dat Cassandra de cover van het tweede deel van De IJzerproef liet zien! Ik kan jullie alvast verklappen dat die erg gaaf wordt!
Na het beantwoorden van nog een paar vragen zoals over de televisie serie van The Mortal Instruments (waar de mensen nu bezig zijn met het script en het niet zeker is of de mensen van de film hier ook in gaan spelen) was het tijd om de boeken te laten signeren. De uitgever gaf aan dat het twee boeken per persoon mochten zijn. Emmy en ik keken meteen heel sip, want wij hadden ons een hernia gesleept met al die boeken.
CC 13Op een gegeven moment zei Cassandra dat ze het wel erg sneu vond en dat ze al onze boeken wilde signeren! En hop, daar lagen alle boeken! Super snel hebben zij alles gesigneerd, want er stond inmiddels een lange rij bij de stand van de uitgever.
CC 12Na het signeren ben ik (midden) ook even met Holly (links) en Cassandra (rechts) op de foto gegaan. Het zijn echt zulke lieve spontane vrouwen! Ik kijk echt zo blij op deze foto!
CC 14AAHHH ZOOO BLIJ!

Na de lunch zijn wij (de bloggers) nog gaan rondlopen op de boekenbeurs. Op een gegeven moment waren wij het echt zat, wij werden moe van het tillen van alle boeken en het was gewoon echt te druk! Je kon niet rustig lopen, want dan liepen er mensen tegen je aan. Hierdoor was het bijna onmogelijk om te kijken welke boeken op de tafels lagen, omdat er te veel mensen omheen stonden.
Thuis aangekomen, sliep ik om half 8. Toen ik de volgende dag wakker werd, herinnerde ik mij dat ik naast Cassandra Clare en Holly Black zat en ik werd meteen weer helemaal blij. Hoe gaaf is het dat ik dit mocht doen! Deze gebeurtenis zal mij nog lang bij blijven en ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit heb mogen doen.

Ontzettend bedankt Moon, dat ik hierbij aanwezig mocht zijn én dat ik een winactie mag organiseren met De IJzerproef die gesigneerd is! 

4 Comments

 • Reply Ellis november 11, 2014 at 14:19

  Hhahaha, De foto van Emmy en mij bij dat bord ^^ Ziet er heel intelligent uit! Leuk verslag Esmee 🙂 Mooie foto’s ook 🙂

 • Reply Zwartraafje november 11, 2014 at 14:56

  Ik vind het Centraal Station nog steeds super knap. Maakt niet uit hoe vaak ik er met iemand afspreek, ik zit steeds eventjes omhoog te staren. Jammer van die verkeerde tram. Zelf weet ik natuurlijk in welke richting hij moet rijden om bij de Boekenbeurs te kunnen afstappen, maar dat wisten jullie natuurlijk niet.

  Maar goed dat ze al jullie boeken wilden signeren, anders had je voor niets de hele dag al dat gewicht moeten dragen.

 • Reply Emmy november 12, 2014 at 08:52

  Geen hernia voor niks <3

 • Reply Marjolijn november 12, 2014 at 15:14

  Wat een leuk verslag Esmee. Super geluk dat ze toch de andere boeken wilden signeren:)

 • Leave a Reply

  Back to top