Mijn fancasting van ‘9 november’ – Colleen Hoover (Blogtour)

Posted on juni 29, 2017 in Blog tour/ Contemporary/ New Adult/ Z&K

Vandaag doe ik mee met de blogtour van ‘9 november’, een nieuw boek van Colleen Hoover. Van het boek ‘Confess’ is onlangs een serie op Awestruck verschenen, wat mij supertof lijkt. Maar hoe tof zou het zijn als ook ‘9 november’ verfilmd wordt? Ik neem jullie mee met mijn ideale fancasting. 

Colleen Hoover, de populairste New Adult-auteur van het moment, laat in 9 november opnieuw zien waar ze goed in is. Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek. 9 november is een bijzonder liefdesverhaal van Colleen Hoover, die altijd uitblinkt in originaliteit en inlijstwaardige quotes.

Fallon Hoofdpersoon van ‘9 november’ en ik had het al meteen met haar te doen. Niet dat zij veel brandwonden op haar lijf heeft door een ongeluk, maar door haar vader, die ik al snel en ‘lief’kozend Mr. Jerk noemde. Fallon heeft donkere lokken en dat meenemen in de fancasting vond ik belangrijk. Fallon heeft het idee dat deze lokken haar gezicht afschermen van de wereld. Lucy Hale vind ik een zachte uitstraling, zoals ik mij Fallon voorstel.

Ben, mijn schatje. Ik was mesmerized toen hij in de begin scene Fallon beschermde tegen de gemene en kwetsende woorden van haar vader. Gedurende het verhaal leerde ik hem beter kennen en de liefde werd niet minder. Ik heb gegarandeerd een crush op alle Colleen Hoover’s jongens en dat is bij Ben niet anders. Daarom vond ik het best moeilijk om een acteur te vinden die Ben zou kunnen spelen. Na wat rond zoeken vond ik Taron Egerton. Ik vond hem fantastisch in Kingsmen. Fijn dat daar een tweede deel van komt, zodat ik hem weer kan bewonderen.

Fallon’s vader (aka Mr. Jerk) Ik ben ben totaal geen fan van Fallon’s vader, Donovan O’Neil, zeker hoe neerbuigend hij deed over haar dromen. Dat is niet de reden waarom ik voor acteur Tom Cruise heb gekozen, geen zorgen voor de fans. Ik heb hem gekozen omdat beide heren acteur zijn en Mr. Jerk in mijn hoofd dezelfde uitstraling heeft. Zo van ‘Kijk mij, ik ben stoer, ik ben acteur’.

Deze drie personen hebben een grote rol in het boek, maar er is nog iemand waar een fancasting van moet komen. (Vind ik dan)

Ben’s moeder. Haar rol is zeker niet onbelangrijk, ook al is zij al overleden als het verhaal begint. Hoewel zij misschien beter had gepast als Fallon’s moeder, vond ik deze foto wel erg warm en zo stel ik mij Ben’s moeder voor. Jennifer Morrison is mijn favoriete personage in Once Upon a Time en denk daardoor dat zij de moederrol geweldig kan spelen.

Morgen verschijnt er een tof artikel over ‘9 november’ bij Oh My Book!

Welke boeken van Colleen Hoover zouden jullie graag verfilmd zien?

4 Comments

 • Reply Judith juni 29, 2017 at 12:54

  Wat een origineel idee voor een blogpost! Ik vind het heel moeilijk om te zeggen wie ik in de rol zie van Fallon of Ben, maar Lucy is zeker een goede optie. 🙂

  (Ik weet trouwens niet of je erop hebt gelet, maar in verband met auteursrechten is het niet slim om zo een foto van het internet af te halen. Dat kan je (als de originele fotograaf erachter komt) veel geld kosten).

 • Reply Michelle juni 29, 2017 at 13:19

  Wat een leuk idee zo’n fancasting! Ik zou het echt heel tof vinden als 9 november zou worden verfilmd. Ik las het boek laatst voor de tweede keer en tijdens het lezen dacht ik telkens: dit zou mooi op beeld vertaald kunnen worden.

 • Reply Marleen juni 29, 2017 at 21:40

  Je hebt Ben wat mij betreft echt perfect gecast! <3

 • Reply Do juli 8, 2017 at 15:51

  Wat een origineel idee om een boek te reviewen! Ik heb het boek zelf nog niet gelezen dus ik ben erg benieuwd naar het verhaal 🙂

 • Leave a Reply

  Back to top