Expeditie verraad – Liza Sips

Posted on juli 12, 2016 in Jeugd/ Leeservaring/ Serie

Na de hele fijne boekpresentatie van Expeditie verraad, kon ik niet wachten met lezen en begon meteen met hoofdstuk één in de trein. Binnen een paar dagen had ik het boek al uit. 

Pippa is ‘on top of the world’: acteerde ze eerder in een soapserie, nu is ze presentatrice bij dé tienerzender van Nederland. En dan heeft ze ook nog eens een relatie met Dylan Dekker, de populairste zanger van dit moment! Maar het geluk is van korte duur: Pippa verliest haar baan en Dylan heeft nauwelijks tijd voor haar, maar wel voor ene Stella. Wanneer Pippa gevraagd wordt voor de nieuwe realityserie ‘Expeditie Verraad’, grijpt ze haar kans. Tijdens de opnames komt ze oog in oog te staan met een jongen die ze nog niet vergeten is… en blijkt dat niets is wat het lijkt.

Waar ik tijdens de boekpresentatie achterkwam, was dat Expeditie verraad eigenlijk een tweede deel is. Het eerste deel is Soapsop, een boek dat ik wel in mijn kast heb staan, maar nog niet gelezen heb. Hierdoor twijfelde ik even of ik wel moest beginnen in Expeditie verraad en of ik niet eerst Soapsop kon lezen. Ik koos voor het lezen van het tweede boek van Liza Sips en daar heb ik geen spijt van! Er wordt soms teruggeblikt om evenementen of gebeurtenissen die zich vóór dit boek afspeelden, maar het is prima te doen zonder Soapsop gelezen te hebben. Ik leerde wel wat spoilers, maar ook dat vond ik niet erg. (En nu ben ik ook erg benieuwd geworden naar het eerste boek.)

Expeditie verraad is een heerlijke combinatie van ‘Wie is de mol?’ en ‘Big Brother’. Precies genoeg drama en spanning en met een bijzondere twist. Tot aan het einde wist het verhaal mij te boeien en hoopte ik dat Pippa erachter zou komen wie de Verrader was. Daarbij vond ik het heerlijk om te lezen hoe het achter de schermen van reality shows er aan toe gaat. Natuurlijk weet ik wel dat niet alles zo echt is als ze op televisie laten overkomen, maar toch… Ik vond het geweldig om te lezen hoe Pippa soms moeite had met de showbusiness en alles daar om heen. Ook zij wil graag een normaal leven leiden, maar haar werk zorgt er eenmaal voor dat zij vaak in de schijnwerpers staat.

IMG_4483Expeditie verraad is echt een jeugdboek en dat merkte ik vooral aan de personages. Ik vond ze soms wat kinderlijk overkomen, alsof hun gedrag niet helemaal bij hun leeftijd pasten. Pippa kwam op mij net zo over als bij de personages in het boek: lief en ook wat naïef. Zeker met de onaardige acties van de Verrader en hoe de hoofdpersoon daar mee omging. De personages waren typetjes maar dat stoorde mij niet, want ik hield van alle personages, zelfs van Hannah en Florian!
Ik hoop dat Liza Sips ooit nog een deel drie gaat schrijven. Ik wil meer drama achter de schermen én met de nieuwe hobby van Pippa, lijkt het mij een perfecte start voor een derde boek.
4 Ster

3 Comments

 • Reply Eveline juli 12, 2016 at 09:43

  Wat een leuke recensie! Ik heb het vorige boek wel gelezen. Ik ben heel benieuwd naar dit tweede boek. De boekpresentatie zag er erg leuk uit. 🙂

 • Reply Anouk juli 12, 2016 at 10:55

  Wow, je hebt hem al uit! 🙂 Ik ben ook echt benieuwd geworden na de lancering, al ga ik denk ik eerst Soapsop lezen. Ben wel heel erg benieuwd naar Expeditie Verraad, als het een mix is tussen ‘Wie is de mol?’ en ‘Big Brother’ gok ik dat ik het ook een leuk boek ga vinden!

 • Reply Vivian juli 12, 2016 at 19:57

  Ik vond Soapsop leuk, maar niet bijzonder – maar nu denk ik dat ik deze toch maar ga lezen want hij klinkt wel leuk en ik vind de cover zo leuk!

 • Leave a Reply

  Back to top