Everless: Het meisje en de alchemist (Everless #1) – Sara Holland

Posted on mei 1, 2018 in Blossom Books/ Fantasy/ Leeservaring/ Young Adult

Everless kreeg ik in een Celebrate Books box en ik werd al snel verliefd op de cover. Zou het verhaal even prachtig zijn als de cover?

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Everless… Ik had al begrepen dat dit boek tof zou zijn en dat, zodra je eenmaal in het verhaal zat, daar niet meer uitkwam tot je het boek uit las. Toch greep het verhaal mij in eerste instantie niet. Ik raakte in de war omdat de personages bloed konden veranderen in tijd. Maar hoe dan?! In de eerste twee/drie hoofdstukken wordt dit wel uitgelegd, maar ik begreep het gewoon niet goed genoeg. Ik legde het boek vervolgens weg en pakte het weer op in de week voor Yalfest. Dit was de laatste kans dat ik Everless wilde geven, want misschien was het gewoon niet mijn boek. Boy, what was I wrong!

Zodra Jules aankomt op Everless viel ik voor het verhaal, zoals vele mij al beloofd hadden. Ik weet niet zo goed wat het precies was, want het duurde nog wel even voordat ik pas écht ontdekte hoe het zat met het bloed en de tijd. Het bloed kan namelijk afgetapt worden en dat wordt omgezet in metaal, in de vorm van munten. Deze worden vervolgens met drinken versmolten en zo kan tijd weer ingenomen worden. Tijd is belangrijk, omdat je eigenlijk niet weet hoeveel je nog hebt. Dag- en weekmunten komen het meeste voor en jaarmunten zijn speciaal en zeldzaam. Ik vond dat concept erg gaaf, omdat ik mij niet kan voorstellen dat een dag extra zoveel verschil uitmaakt. In het boek is het soms een verschil van leven en dood. Zeker voor Jules en haar vader…

Ik wil niet zeggen dat Everless voorspelbaar is, maar een aantal onderwerpen worden zo beschreven dat ik constant aan het nadenken was over mogelijke theorieën. Ik had veel vragen over Jules, haar verleden op Everless en op welke manier dit invloed heeft op haar toekomst. Er gebeuren vreemde dingen, waar je als lezer net zo weinig van weet als Jules. Dat maakte het zo interessant om verder te lezen, want ik wilde zo graag ontdekken hoe het precies zat met de koningin en de alchemist. Ik werd op het einde niet teleurgesteld, waardoor ik nu enorm verlang naar een volgend deel.

Blossom Books, pleaseeeee geef ons meer van dit soort toffe fantasy boeken. Ik houd er van! ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top