Endgame – James Frey

Posted on oktober 7, 2014 in Leeservaring/ Young Adult

Een verhaal met aanwijzingen, die kunnen leiden naar een prijs. Als je tenminste de puzzels goed oplost! Ik heb nog nooit gehoord van een dergelijk verhaal en ik vind het ontzettend creatief. Vanaf vandaag ligt Endgame over de hele wereld in de winkel en kunnen wij beginnen met puzzelen. Ik heb het verhaal gelezen, zonder de puzzels, dus geen zorgen, ik heb geen voorsprong.

Aarde. Nu. Vandaag. Morgen.
Endgame is echt.
Endgame is begonnen.
De toekomst ligt open.
Het komt zoals het komt.
12 Spelers. Jong van lichaam, maar oud van oorsprong.
De hele mensheid stamt af van hun bloedlijnen.
Ze zijn geschapen en verkozen duizenden jaren geleden.
Sindsdien bereiden ze zich voor, dag in dag uit.
Ze zijn niet bovennatuurlijk.
Niemand kan vliegen, lood in goud veranderen, of zichzelf genezen.
Als de dood komt, dan komt-ie. Voor hen, voor ons allemaal.
Ze zijn de erfgenamen van de aarde, en zij zullen het Grote Raadsel van de Redding moeten oplossen.
Een van hen moet dat doen, of we zijn allemaal verloren.
Lees het boek.
Ontdek de aanwijzingen. Los het raadsel op.
Slechts één kan winnen.
Endgame is echt.
Endgame is begonnen.

Endgame is niet alleen een verhaal over Spelers die de wereld willen redden, maar je vindt in dit boek ook tips, coördinaten en codes, die samen een puzzel vormen, Wanneer je de puzzels van dit boek (het wordt een trilogie), maak je kans op 1 van de 4000 gouden Endgame munten. Deze zijn ter waarde van 250 Dollar per stuk. Ieder deel heeft zijn eigen prijs. De totale waarde is 500.00 Dollar. Daar kan je flink wat boeken van kopen!
Je hoeft trouwens niet per se mee te doen met het puzzelen, want je kan het boek ook lezen zonder de puzzels. Daarentegen kan je niet de puzzels oplossen zonder het verhaal te lezen.
Nog een leuk weetje: alle spelers hebben een Facebook en Twitter account. Vorige week poste ik een foto via Instagram op Twitter en toen kreeg ik een berichtje terug. Hoe gaaf is dat? Waarschijnlijk dacht die persoon dat ik Duits was, vandaar het Duitse berichtje.

image

Het verhaal begon heftig, waar het begin van het einde werd aangekondigd. De doden vliegen om je oren en er wordt soms goed beschreven hoe dit er uit ziet voor de spelers. Dit boek is niet voor mensen met een zwakke maag. Niet alleen zorgt de grote meteoren voor veel doden, de spelers kunnen er zelf ook wat van! Het gaat er echt hard aan toe, met veel actie, wat gedurende het verhaal alleen maar erger wordt, aangezien Endgame het einde van de wereld die wij nu kennen is. De 12 spelers moeten de oplossing vinden en maar één kan winnen. Lijkt erg op The Hungergames, alleen hangt de rest van de wereld van hun keuzes af. Wie wint de eerste opdracht?

image

Het boek is verdeelt in hoofdstukken, vanuit het oogpunt van verschillende Spelers. Sommige hoofdstukken hebben erg korte zinnen, wat mij erg aan telegram berichten doen denken. Soms merkte ik dat ik de korte zinnen, die kenmerkend zijn voor dit boek, een beetje vervelend vond. Het past wel bij de stijl van het boek, dat het verhaal door de korte zinnen mystiek en kracht uitstraalt. Ondanks dat er veel korte zinnen in dit boek staan, las het verhaal vlot door. Ik keek niet naar de paginanummers tijdens het lezen en ik telde ook niet af wanneer ik het boek uit zou hebben. Hierdoor merk ik aan mijzelf dat ik het boek prettig vind om te lezen en dat (ook erg belangrijk) het verhaal mij ook aanspreekt.
Het boek is niet specifiek gericht op een leeftijd of op een geslacht, iedereen zou het kunnen lezen. De vraag of de puzzels moeilijk zijn, kan ik nu niet beantwoorden, daar komen wij alleen achter als wij het boek kopen en de puzzels proberen te maken.
4 Ster

 

Gaan jullie voor de prijs?

4 Comments

 • Reply Emmy oktober 7, 2014 at 07:29

  Stiekem zou ik willen dat ik een meester code kraker was en fluitend die enorme prijs kon ophalen….

 • Reply Ellis oktober 7, 2014 at 11:06

  Ik ben echt wel heel benieuwd!

 • Reply Jessica oktober 7, 2014 at 15:52

  Door de puzzel ben ik wel meer geïnteresseerd geraakt in het boek. Had het besteld, maar is vandaag niet op mijn deurmat gevallen :(. Nog even wachten dus.

 • Reply Dieuwke oktober 7, 2014 at 16:14

  Klinkt goed!

 • Leave a Reply

  Back to top