Eerste zin challenge (Blossom Books editie)

Posted on juni 1, 2018 in Blossom Books/ Leeservaring/ Lijstje

Als ik niet weet of een boek mij bevalt, lees ik altijd de eerste pagina. Als ik dan meer wil lezen, koop ik het boek. Zo kwam ik erachter dat de eerste zin best belangrijk zijn. Daarom heb ik een nieuw artikel bedacht, waarbij ik vijf eerste zinnen met jullie deel. Vandaag is het de Blossom Books editie.

Blossom Books is één van mijn favoriete uitgevers of all time, misschien zelfs wel vanaf het eerste boek dat zij uitgegeven hebben. Ik was dol op de L.A. Candy trilogie en later de Edelsteen trilogie. Vooral de fantasy boeken van Blossom Books vallen bij mij in de smaak.
Ik zou niet kunnen zeggen welk boek van Blossom Books mijn favoriet is, al heb ik de laatste maanden wel enorm veel zin om Schim en Schaduw voor de honderdste keer te herlezen.

Dit zijn de vijf zinnen uit Blossom Books boeken:

 • Veel mensen zijn bang in het bos.
 • In den beginne waren we allemaal slecht.
 • De bedienden noemden hen malentsjki – kleine geesten – omdat ze de kleinsten en de jongsten waren, en omdat ze giechelemd door het huis van de hertog spookten, kamers in en uit doken, zich in kasten verstopten om gesprekken af te luisteren of de keuken in slopen om de laatste perziken van de zomer te snaaien.
 • Op een zomeravond ging ik slapen in de hoop dat de wereld er anders uit zou zien als ik wakker werd.
 • Bloep-die-die-bloep-bloep-bing!

Kan jij raden welke boeken ik heb open geslagen om vijf eerste zinnen op te schrijven? Laat een reactie achter met jouw antwoorden!

3 Comments

 • Reply Laurie juni 1, 2018 at 07:05

  Sowieso Iskari en Schim & Schaduw, voor de rest weet ik het niet.

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) juni 1, 2018 at 08:45

  Die derde is Schim en Schaduw, de rest weet ik helaas niet :’)

 • Reply Vivian juli 11, 2018 at 17:13

  Van de laatste heb ik een heel sterk vermoeden dat het Elke dag maandag is (superleuk boek was dat). De eerste óf de tweede is volgens mij Wink Poppy Midnight en de derde is denk ik iets van Leigh Bardugo. De vierde… die zou ook Wink Poppy Midnight kunnen zijn. Leuk idee dit!

 • Leave a Reply

  Back to top