Project eerste hoofdstuk: thema harten

Posted on april 23, 2020 in Eerste hoofdstuk project/ Leeservaring/ Reading challenge

Het project eerste hoofdstukken lezen van een boek zag ik ooit op YouTube. Afgelopen jaren heb ik veel boeken gekocht en gekregen. Mijn TBR is al jaren groter dan mijn gelezen boeken. Daarom bedacht ik voor Leesmee een nieuw project: eerste hoofdstuk project.

De bedoeling van dit project is dat ik van drie boeken het eerste hoofdstuk ga lezen. Als het mij aanspreekt, lees ik verder en als ik er niet goed in kom, geef ik het boek weg.
Misschien vind jij het boek wel enorm gaaf en moet ik toch meer dan één hoofdstuk lezen, sta ik ook open om het boek toch nog een kans te geven.
Ik hoop dat ik met dit project wat sneller oudere boeken een kans geef en ook realistische keuzes maak of ik boeken echt wil houden.

Tijdens het uitzoeken van mijn boeken heb ik een plank gemaakt voor boeken waar ik nieuwsgierig naar ben, maar deze toch niet oppak. Ik liet mijn vriend drie boeken kiezen en hij vond het erg leuk om een thema te bedenken, namelijk harten!

Mijn hart en andere zwarte gaten – Jasmine Warga
De hoofdstukken bestaan uit dagen die worden afgeteld naar het moment dat hoofdpersoon Aysel zelfmoord wil gaan plegen. Ik vind dat echt een heel naar onderwerp en hoewel de schrijfstijl prettig is en mij best aanspreekt tot verder lezen, ga ik het denk ik niet doen. Door corona en alles er om heen, heb ik juist behoefte aan fluffy en luchtige boeken. Ik heb toch hele goede verhalen over dit boek gehoord, dus ik twijfel enorm of ik het boek toch moet houden. Zeker omdat het eerste hoofdstuk lekker weg las en de schrijfstijl mij aanspreekt. Heb jij dit boek gelezen? Zou ik toch het boek moeten bewaren?

De boekwinkel voor gebroken harten – Robert Hillman
Het eerste hoofdstuk telt 15 pagina’s en deze vond ik best pittig om te lezen. Hoofdpersoon Tom wordt verlaten door zijn vrouw en hij schrijft een lijstje met punten die hij anders zou aanpakken als Trudy weer terugkomt. En dat komt ze, zwanger van een andere man. Ik vond het onderwerp vreemdgaan niet leuk om te lezen. Ik had het erg met Tom te doen en hoewel ik verwacht dat het goed gaat komen met Tom, hoef ik niet (als ik de achterflap moet geloven) nog een keer te lezen dat Trudy Tom wéér verlaat en dit keer het kind meeneemt.
Toch twijfel ik of ik het boek weg wil doen. Ergens trekt met mij ook wel om gewoon zeker te weten dat alles oke gaat zijn met Tom. Dat hij weer gelukkig gaat zijn. Misschien dat ik komende dagen de bladzijden een beetje scannend ga lezen. Will see!

Een frozen hart – Elizabeth Rudnick
Ik ben een aantal jaar geleden stad en land afgegaan om dit boek te kopen. Frozen is fantastisch en ik ben dol op lezen, dus deze combinatie kon niet misgaan. Toch heb ik het boek een aantal keer opgepakt en snel weggelegd.
Voor deze challenge las ik het proloog en het eerste hoofdstuk. In mijn herinnering ging het al snel over Hans en zijn familie, dat vond ik wat minder. In het proloog gaat het gelukkig over mini Elsa en Anna en het eerste hoofstuk speelt zich 10 jaar later af. Je krijgt dan ook nog een stukje mee van hun ouders, wat ik tof vond, zeker na Frozen 2. Ik denk dat ik gewoon nu in dit boek blijf lezen, want door Frozen 2 is mijn liefde voor Frozen enorm gegroeid.

Van de drie boeken ga ik er sowieso met één verder. Van de andere twee boeken twijfel ik enorm of ik verder moet lezen.
Welke boeken heb jij gelezen en wat zal ik doen met de twijfelboeken? 

2 Comments

  • Reply Emmy april 25, 2020 at 06:01

    Mijn hart en andere zwarte gaten heb ik gelezen! Ik vond het een mooi, maar wel een heftig boek. Ik denk dan ook niet dat dit het juiste moment is om het boek te lezen.

  • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) april 25, 2020 at 08:38

    Mijn hart en andere zwarte gaten vond ik echt een prachtig boek, maar is zeker vrij heftig. Leuk idee Esmee! 🙂

  • Leave a Reply

    Back to top