Een zomer in Parijs – Denise Grover Swank

Posted on april 3, 2018 in Contemporary/ Leeservaring/ Z&K

Toen ik het persbericht van ‘Een zomer in Parijs’ in mijn mail ontving, raakte ik meteen enthousiast. Ik heb zelf ook een aantal zomers in Parijs doorgebracht, dus ik voelde mij meteen één met de personage. Uiteindelijk voelde ik na het lezen van ‘Een zomer in Parijs’ zoveel meer.

De zestienjarige Sophie vindt het helemaal niks om haar zomer in Parijs te moeten doorbrengen. Ze is boos op haar vader, die is gescheiden van haar moeder en nu op het punt staat te hertrouwen. Tot overmaat van ramp heeft Sophies kersverse stiefzusje Camille vanaf het eerste moment een hekel aan haar. Camille heeft maar een pluspunt: ze is bevriend met de wel heel erg leuke Mathieu. Hij heeft een piano waar Sophie op mag oefenen, zodat ze auditie kan doen voor het conservatorium. Even lijkt het leven Sophie toe te lachen, maar dan gebeurt er iets dat dit alles in gevaar brengt.

Toen ik in ‘Een zomer in Parijs’ begon, had ik al meteen het idee dat ik van dit boek ging houden. Ik ben namelijk dol op contemporary vol met drama en een vleugje romantiek. Vanaf het eerste hoofdstuk wist ik dat ik dit boek vijf sterren zou geven, omdat het voelde alsof ik Sophie was en alles zelf meemaakte. Ik ben ooit ook vanuit Amerika naar Frankrijk gevlogen, dus het voelde meteen als herkenning.
Het was niet alleen de herkenning dat ik verliefd werd op Een zomer in Parijs. Het was het zomerse gevoel, alsof je zelf op vakantie in Parijs bent. Ik ben niet dol op Parijs, maar na het lezen van dit boek, verlangde ik om Sophie’s reis na te doen.

Naast romantiek en een tour door Parijs, was er ook genoeg drama waarmee ik mijzelf vermaakte. Ik geloof dat ik halverwege het boek op Goodreads mijn frustratie uitte over stiefzusje Camille en zei dat zij maar van de trap mocht afdonderen. Daar ben ik het nog steeds mee eens, want wat een naar kind was dat! Ze deed er alles voor om te zorgen dat Sophie een verschrikkelijke zomer had.Toch had Camille wel haar fijne momenten, want mede dankzij haar zat het boek vol met fijne drama waar ik ontzettend van genoot.

Er zijn zoveel redenen waarom dit boek het waard is om gelezen te worden: het drama, de romantiek, de goedkope reis door Parijs, de schrijfstijl en vooral het zomerse gevoel. Ik heb het boek een aantal maanden geleden gelezen, maar ik krijg het verhaal en de personages nog steeds niet uit mijn hoofd. Ik genoot er zo ontzettend van en hoop dat Denise Grover Swank nog meer YA gaat schrijven, want zij is echt awesome.

Heerlijk zomers boek, dat ik waarschijnlijk binnenkort ga herlezen, gewoon omdat het kan. ★★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top