Did I Mention I Need You (DIMINY) – Estelle Maskame

Posted on december 7, 2016 in Contemporary/ Leeservaring/ Serie/ Young Adult

Het tweede deel in de DIMILY serie was weer superfijn om te lezen. Misschien vond ik DIMINY zelfs fijner dan het eerste deel…

Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?

Het eerste boek, Did I Mention I Love You vond ik erg prettig om te lezen, aangezien ik door het boek heen vloog. Hoewel ik dit boek niet heel goed vond, was het wel verslavend en het einde kwam als een klap in mijn gezicht; onverwachts en pijnlijk. Ik was op dat punt zeker geïnteresseerd om het Did I Mention I Need You (DIMINY) te lezen, maar ik kon mij niet voorstellen dat dit één van mijn favoriete series zou worden. Ik had echt ongelijk!

diminy-1Ik zal het maar meteen zeggen, ik vond DIMINY zoveel leuker dan het eerste deel! Het feit dat het verhaal zich afspeelt in New York vond ik fantastisch. Ik ben dol op New York! Ook de sport baseball, wat Tyler en Eden in dit boek een aantal keer doen vind ik geweldig. Niet dat ik deze sport kijk of beoefen, maar in Amerika heb ik dit ook een aantal keer gespeeld. Fijne herinneringen die met DIMINY weer opgehaald werden.
Daarnaast was ik in dit deel groot fan van Tyler. Ik weet niet aan wie ik in deel één een grotere hekel had, Tyler of Eden. Tyler is nu van mijn hate-list, want hij was zo leuk in DIMINY! Het jaar zonder zijn oude vrienden heeft hem heel goed gedaan. Hij was lief, zorgzaam en zijn humor kwam nu veel beter naar voren.
Niet alleen Tyler vond ik als personage heel tof, maar ook Snake (zijn grapjes zijn on point) en Emily (Brits accent is altijd top) zijn geweldige personages.

Ik kan mij niet voorstellen dat ik Eden in het volgende boek leuk ga vinden. De keuzes die zij maakte in DIMINY zijn gewoon zo fout! Goed, Tyler heeft daar ook wat mee te maken, maar Eden is gewoon niet goed bezig. Get up and show me some balls, Eden! Helaas niet in het tweede boek, dus ik heb weinig vertrouwen dat zij opeens wel leuk gaat worden in deel 3…
Toch heb ik zoveel genoten van dit boek, ondanks dat de hoofdpersoon mij totaal niet ligt. Ik wilde even een boek gaan lezen voor het slapen, maar toen was twee dagen later het boek opeens uit! Ik vloog door de pagina’s, zonder dit echt door te hebben. Het drama is weer fantastisch, de setting is awesome en ook gewoon de schrijfstijl van Estelle Maskame is ontzettend genieten.
Ik tel de dagen af voor het derde deel.

 

No Comments

Leave a Reply

Back to top