Did I Mention I Love You (DIMILY #1) – Estelle Maskame

Posted on september 5, 2016 in Contemporary/ Young Adult

Van te voren had ik het gevoel dat Did I Mention I Love You, liefkozend DIMILY genoemd, écht een boek voor mij zou zijn. Een beetje a lá Abbi Glines, maar dan meer gericht op tieners. En mijn gedachte had het niet mis.

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Ik las dit boek op vakantie in Spanje en moest het boek soms wegleggen om het zwembad uit te gaan om bijvoorbeeld te eten, slapen of steden te bezoeken (oke, ik overdrijf een beetje), wat soms wat zwaarder veel dan andere dagen. Zo heb ik dus op één moment het boek op een cruciaal punt weggelegd. Een punt wat mij het boek van drie sterren, naar vier sterren veranderde. Ik wist van verschillende mensen dat het einde echt een gekkenhuis zou zijn, maar tegen het einde had ik nog niet echt iets heftigs mee gemaakt. Natuurlijk had ik verwacht dat Tyler’s jeugd pittig zou zijn en dat wanneer hij dit vertelde dat het Eden’s hart zou breken, maar het écht einde… dat plaats vindt in de laatste 10 bladzijde, dat vond ik pas shocking. DAT EINDE! Vanaf dat moment kon ik het boek niet uit mijn hoofd krijgen en wilde ik meer lezen over Eden’s leven.
DIMILY 1

Toegegeven, er waren een aantal keren dat ik mij dood ergerde aan Eden. Niet zo zeer de keuzes die zij maakt, maar dat ik niet goed beeld van haar kon krijgen tijdens deze momenten. Wie is ze nou echt? De boeknerd die graag binnen zit en naar muziek luistert? Of het oppervlakkige meisje dat bewust verkeerde keuzes maakt en er daarna om gaat klagen? WIE IS ZE NOU?! Naast het feit dat ik soms mijn tanden liet knarsen vanuit mijn irritatie wilde ik het boek niet wegleggen. Ik houd nou eenmaal van drama en daar zit dit boek echt vol mee. Voor mij was DIMILY het perfecte boek voor een zomerse vakantie.

Eden is misschien niet mijn meest favoriete personage, en kleine kans dat Tyler dat ooit gaat worden, maar er waren wel toffe personages waar ik graag meer over lees, zoals Dean, Rachel, Ella en Gucci. En als ik eerlijk ben, zou ik ook nog een boek willen lezen over Megan. Dat zij haar eigen verhaal mag vertellen, gewoon omdat het kan.
Nu bijna alle personages naar de universiteit gaan en de stad verlaten, pak ik mijn popcorn er alvast bij. Want ik voorspel weer veel drama voor het tweede deel in de DIMILY serie! Ik kijk er naar uit om er weer van te gaan genieten.

4 Ster

No Comments

Leave a Reply

Back to top