De strijd om de macht (KAYA Crime #1) – Eva Burgers

Posted on maart 4, 2015 in Crime/ Leeservaring

Afgelopen maandag hebben jullie al het interview met Eva Burgers kunnen lezen én de boektrailer van deze nieuwe crime serie kunnen bekijken. Vandaag volgt de recensie van het eerste deel: De strijd om de macht.

Als de 23-jarige rechercheur Kaya Elyssee wordt verdacht van het lekken van onderzoeksinformatie, stort haar wereld in. Ze wordt op non-actief gesteld.Maandenlang draaide Kaya mee als rechercheur in een groot loverboy-onderzoek. Als eindelijk het einde van het onderzoek in zicht is, blijkt er ergens een lek te zitten binnen de politieorganisatie. De verdenking richt zich al snel op Kaya.

KAYAWat mij als eerste opviel was dat het boek erg klein en dun was. Ik vind het erg leuk dat ik deze serie op twitter volg (@KAYACRIME) en dat ik de making off van de cover heb gezien. Er kwamen veel foto’s langs waarbij het meisje op de voorkant druk in de weer is om gave cover foto’s te krijgen! Hierdoor werd mijn interesse naar de serie getrokken. De strijd om de macht is het eerste deel in deze nieuwe crime serie. Tegelijkertijd is ook het tweede deel, Tot de dood ons scheidt’ uitgekomen. Ik wacht nog even met het lezen van dit boek, omdat ik het eerste deel super snel heb uitgelezen en ik nog even wil genieten van de serie. Eva Burgers is op dit moment bezig met het schrijven van het derde deel!

De zaak die rechercheur Kaya en haar collega Chris onderzeken is realistisch en zeker ook spannend. Wat mij betreft had het boek zeker 100 pagina’s dikker gemogen, zodat de spanning wat langer bleef hangen. Nu werd Kaya erg snel beschuldigd en voor je het wist was ook dat uitgezocht. Alle gebeurtenissen en ontdekking volgden redelijk snel achter elkaar. Ik wist eerst niet goed wat ik van Kaya moest denken. Ze is niet op haar mondje gevallen, maar toen zij geschorst werd, wist ze niet wat zij moest doen. Door Chris en een andere vriendin, hebben ze de zaak opgelost. Kaya had dus wel wat motivatie nodig.
Wat ik ook erg leuk vind, is dat aan het einde een nieuwe zaak wordt beschreven, wat de zaak van het tweede deel gaat worden. Zo lopen de boeken mooi in elkaar over en weet je alvast waar het volgende boek over gaat.

KAYA 1KAYA Crime is een heerlijke serie, zeker vergelijkbaar met Baantjer! Neem een paar uurtjes de tijd om dit boek te lezen. Je zal dat zeker nodig hebben, want zodra je begint met lezen in dit boek, wil je niet meer stoppen!
4 Ster

2 Comments

  • Reply Katja maart 4, 2015 at 09:43

    Klinkt als een boek voor mij! Ik ben al benieuwd naar je verslag van a.s. donderdag.

  • Reply Joanydvv maart 4, 2015 at 12:42

    Hij lijkt dunner dan ik had verwacht, maar zo te horen is dat niet perse een minpunt. Klinkt helemaal als het soort boek waar ik van houd.

  • Leave a Reply

    Back to top