De Spill Zone (Spill Zone #1) – Scott Westerfeld & Alex Puvilland

Posted on mei 3, 2018 in De Fontein/ Graphic novel/ Leeservaring/ Young Adult

Ik ben dol op graphic novels en het plot van De Spill Zone sprak mij meteen aan. Een mysterieus ongeluk met een verboden stad? Daar moet ik meer over weten!

De spill zone is verboden toegang. Na een mysterieus ongeluk zijn de hele stad en de wegen ernaartoe afgesloten. Maddies ouders zijn er omgekomen, haar zusje zegt sindsdien niets meer, en Maddie heeft niemand om op terug te vallen. En dus waagt ze haar leven in de spill zone om foto’s te maken van al het gruwelijks wat daar rondwaart, om die op de zwarte markt te verkopen aan de hoogste bieder. Maar om ongeschonden uit de spill zone te komen moet je geluk hebben. Heel veel geluk.

Graphic novels vind ik echt heel tof en dat was ook de reden dat ik zo nieuwsgierig werd naar het verhaal. Het klonk erg mysterieus en dan val ik al snel voor een verhaal.
Zodra ik het boek opende, merkte ik hoe donker het verhaal is. Niet alleen het verhaal zelf (enge monsters, mensen dat soort van levend zijn, maar gewoon in de lucht hangen) maar ook de illustraties. Ik ben niet erg fan van deze art, want ik vind het iets te hoekig. Het contrast tussen de echte wereld waar Maddie en haar zusje wonen (donker) en de Spill Zone (kleurrijk) vind ik erg tof, waardoor ik mij niet echt stoorde aan de art.

De Spill Zone is een dun boekje, wat ik in een paar uur uitlas. Ik kan gewoon niet uitdrukken in woorden hoe gaaf ik dit verhaal vond. Het einde kwam niet onverwacht, maar dat was mijn schuld omdat ik eerder in het verhaal niet goed met de spanning kon dealen en stiekem het einde al had bekeken. De spanning zat er vanaf het begin tot het einde goed in en ik moet zeggen dat ik oprecht bang was voor Spill Zone-achtige praktijken in onze wereld. Daarnaast ben ik ook bang voor de personages in het volgende deel, want dat einde was echt zo bizar! Ik wil daar zo graag over praten en heb ik ook in mijn Granny app  over dit boek gepraat, in de hoop dat iemand het snel gaat oppakken en ik over het einde kan praten.

Het verhaal is echt zo tof en zo spannend, dat ik iedereen aanraad om het verhaal te verslinden. Maar pas op dat de Spill Zone JOU niet verslindt… ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top