De Sims 4

Posted on januari 1, 2015 in Persoonlijk

Sinds De Sims 4 uit is, kijk ik ‘Lets play’ filmpjes en ben daardoor ontzettend benieuwd geworden naar De Sims 4. Na veel twijfelen (het spel is best duur), staat De Sims nu eindelijk op mijn computer!

SimsAangezien ik nieuw ben met Sims numero 4, wilde ik beginnen met 1 Sim. Een vrouw, want dat vind ik persoonlijk leuker. Zoals altijd, krijg je een ‘begin Sim’. die je kunt veranderen. Dit is dus niet de Sim die ik uiteindelijk gekozen heb. Je kan echt alles aanpassen, zelfs het loopje. Ik heb gekozen voor een vrouwelijk loopje.
Sims 2Meet Anna Jones! Ze ziet hier een beetje gek, omdat ze net klaar is met het graven van stenen. Uit deze stenen kan je verschillende soorten spullen halen zoals fossielen. Grappig om te doen, want per huishouden wordt dit bijgehouden in een collectie overzicht. Uiteraard wil ik alle collectie volkrijgen!
Sims 1Bij Sims 1 en 2 speelde ik altijd met cheats, omdat ik het moeilijk vond om alle behoeften bij te houden en geld te verzamelen. Ik speelde liever zorgeloos. Sims 3 is het eerste spel dat ik zonder de geld cheat speelde, maar nog wel met de behoefte cheat. Spel 2 en 3 vond ik ontzettend leuk, omdat deze gericht zijn op generaties. Sims 4 is wat dat betreft anders. Zo is het minder moeilijk om de behoeften op peil te houden.
Sims 3In het begin leek De Sims 4 mij erg saai en klein. Er zijn geen peuters of zwembaden en je kan ook niet meer heel de stad doorlopen, zoals in Sims 3. Door de filmpjes die ik bekeken heb, weet ik dat het spel écht niet klein is! Naast de 13(?) collecties die je kan verzamelen, heb je ook verschillende doelen bij een baan. Om een promotie te krijgen, moet je de opdrachten doen. Hoe hoger je komt in de carrière van jouw Sims, hoe lastiger de opdrachten worden.
Sims 4Nog meer doelen! Je hebt ook een persoonlijk doel: je kan namelijk uit verschillende soorten thema’s kiezen zoals geld of familie. Daarin heb je weer subthema’s, die focussen op één bepaald gedeelte van het doel. Wanneer je een doel gekozen hebt, krijg je weer opdrachten die je moet halen om een niveau (totaal 4) hoger te gaan.

Ik heb verder met Anna gespeeld en inmiddels is ze verloofd en heeft twee kinderen gekregen. Ik merk dat ik dat erg lastig vind om alle opdrachten, doelen en behoeften bij te houden van vier Sims.
Eigenlijk had ik verwacht dat ik de peuters zou missen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ik ben dol op die schattige baby’s en kan niet wachten om te zien hoe zij eruit zien als kinderen.

Zouden jullie De Sims 4 willen spelen? 

4 Comments

 • Reply Ilse januari 1, 2015 at 16:24

  Jay, Sims! En ja, ik speel ook Sims. Al is het alweer even geleden. =)

 • Reply Ellis januari 2, 2015 at 23:00

  Ik heb deze ook voor mij verjaardag gehad! Ik vind de sims altijd zo verslavend ^^

 • Reply Audrey januari 4, 2015 at 14:14

  Het lijkt mij vooral zo jammer dat je niet meer door de stad kan lopen! Dat vond ik zo’n enorme verbetering bij The Sims 3 nadat ik eerst alleen 1 had gespeeld…

 • Reply Marjolijn januari 11, 2015 at 21:01

  ahh Sims!<3 Zou dat je dat ook op een laptop kunnen spelen?

 • Leave a Reply

  Back to top