De Schroeiproeven – James Dashner

Posted on januari 26, 2015 in Leeservaring/ Serie/ Young Adult

De Labyrintrenner vond ik echt geweldig, vanaf de eerste bladzijde. Geen wonder dat ik daarom ook het tweede deel, De Schroeiproeven heel graag wilde lezen. Vond ik dit boek even gaaf als De Labyrintrenner?

Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het labyrint zijn ontsnapt. Maar zijn hun beproevingen nu echt voorbij? Kunnen ze nog terugkeren naar hun oude levens, waarvan ze zich niets meer herinneren? Zijn hun redders te vertrouwen?

SchroeiproevenDe Schroeiproeven begint meteen waar De Labyrintrenner eindigt. Wij weten dat iets niet in de haak is, vanwege de email aan het einde van het eerste boek. Al onze favoriete hoofdpersonen hebben heerlijk gegeten en zijn klaar om te gaan slapen. Denk je dat ze veilig zijn? Think again!
Het begin van De Schroeiproeven vind ik ontzettend sterk. Er is ontzettend veel chaos doordat er een andere groep blijkt te zijn, met veel overeenkomsten met de Laarders alleen één belangrijk verschil: hun groep bestaat uit één jongen en heel veel meisjes. Er gebeurt ontzettend veel, nadat de Laarders hier achter zijn komen. Doordat ze de opdracht krijgen om door de Schroei te trekken om daar iets belangrijks te bemachtigen.

Schroeiproeven 1Dat begin vind zo ontzettend sterk. Als ik op een stoel had gezeten (ik lees graag in bad of in bed) dan zat ik op het puntje. Ik wilde alleen maar verder lezen om meer te leren over WICKED of wat de waarheid is en wat een test blijkt te zijn. Echt veel antwoorden kreeg ik niet.
Daarnaast vond ik het middenstuk best langdradig. Ze waren op weg naar het einde, maar er gebeurden allemaal vreemde dingen waardoor ik mij af vroeg of ze de datum wel zouden redden. Of dat er überhaupt wel personages het zouden redden. Het was voor mijn gevoel veel van hetzelfde tot het einde… Een aantal hoofdstukken voor het einde had ik mijn aandacht weer terug. Waardoor dit komt, kan ik niet vertellen vanwege spoilers, maar het loont zeker om verder te lezen.

Over het algemeen vond ik het eerste deel beter, maar ook De Schroeiproeven wint een prijs voor beste cliffhanger. Na het lezen van dit boek kan ik wederom niet wachten tot het volgende deel. Ik ben nu echt James Dashner fan!

4 Ster

5 Comments

 • Reply Anneke januari 26, 2015 at 09:48

  Ik had graag wat meer antwoorden gewild. Nu ben ik bang dat ook het derde deel zo’n mysterie blijft. Want ik snap er dus nog steeds helemaal niks van haha..

 • Reply Ellis januari 26, 2015 at 11:36

  Oehh, ik moet hier ook nog in beginnen! Klinkt niet verkeerd eigenlijk

 • Reply Renée januari 26, 2015 at 11:38

  Ik vond het middenstuk echt veel te langdradig, dat verpestte het boek echt voor mij.

 • Reply Madelon januari 26, 2015 at 14:05

  Oh God, die moet ik dus ook echt nog even lezen!!!! De Labyrintrenner eindigde zo…. cliffhanger :O

 • Reply Marjolijn februari 4, 2015 at 16:40

  Jaaaa goed boek! Ik wil deel drie!!
  Best zielig eigenlijk dat ze dachten dat ze veilig waren. Jammer Joh!

 • Leave a Reply

  Back to top