De prins & De lijfwacht (De selectie #0,5 & #2,5) – Kiera Cass

Posted on oktober 18, 2015 in Leeservaring/ Young Adult

Als groot fan van De selectie boeken, kon ik niet wachten op dit kleine boekje. Met twee korte verhalen over Maxon (De prins) en Aspen (De lijfwacht) , plus veel bonusmateriaal, is het onmisbaar in mijn boekenkast.

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de Koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

IMG_1124De prins & de lijfwacht zijn twee korte verhalen over Maxon en Aspen. Het verhaal van Maxon speelt zich af vóór de selectie begint en hierdoor leerde ik een andere Maxon kennen dan de vol zelfvertrouwen prins in de trilogie. Hij kwam in dit verhaal heel anders over dan ik hem kenden van de andere boeken, wat ik geweldig vond. Maxon werd voor mij menselijk en ik ging meer van hem houden.

Ook Aspens verhaal vond ik fijn om te lezen. Zeker omdat ik inmiddels De one heb gelezen en dus weet wat er gaat gebeuren in de toekomst. Aspen was nooit mijn favoriete strijder van America’s hart, maar ik kon hem wel meer waarderen na het lezen van zijn verhaal.
Beide verhalen zijn gepubliceerd voor De one is verschenen en bevat daarom geen spoilers voor het laatste boek in de trilogie. Er zijn wel wat kleine spoilers van De selectie en De elite, omdat het verhaal van Aspen zich afspeelt tijdens het boek De elite.

Naast dat de twee korte verhalen erg tof waren, was ik ook erg dol op het bonusmateriaal. Dit bevat onder andere een overzicht van alle selectie deelnemers, wat de kasten zijn en welke banen hieronder vallen en een lijst met muziek nummers die Kiera Cass tijdens het schrijven van de eerste twee boeken beluisterde. Maar wat ik stiekem het leukst van heel dit boekje vond, waren de stambomen. Zoals je kan zijn op de foto hierboven, vind je een pagina met de stambomen van America, Aspen én Maxon. Erg leuk om te zien wie precies de voorouders van de hoofdpersonen zijn, maar ook of er bijzonderheden zijn in de geschiedenis. En dat was er, bij alle drie de families. Er wordt kort uitgelegd hoe de voorouders samen zijn gegaan en hoe zij in de kasten terecht gekomen zijn. Erg interessant om de inside information over de familieleden te leren kennen!

IMG_1125Kortom, De prins & de lijfwacht is onmisbaar voor iedere selectie fan. Ik ben ontzettend blij dat ik toch dit boekje heb aangeschaft, omdat ik meer om Aspen en Maxon ben gaan geven. En zeg nou zelf, ook deze cover is weer prachtig!
4 Ster

1 Comment

  • Reply hetboekenik oktober 18, 2015 at 15:03

    Ik vond zelf het verhaal van Aspen minder interessant!

  • Leave a Reply

    Back to top