De One (The Selection #3) – Kiera Cass

Posted on april 12, 2015 in Leeservaring/ Young Adult

Na het lezen van De Elite kon ik niet wachten om De One. Vrijwel meteen toen het boek uitkwam, begon ik met lezen. Ik MOEST weten of Maxon en America voor elkaar zouden kiezen.

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

De One 1Echt helemaal geen vermoedens over wie Maxon zou kiezen had ik niet, want voordat dit boek uit kwam, aangezien Kiera Cass bekend had gemaakt dat zij The Heir aan het schrijven was. Hierdoor kreeg ik te veel spoilers mee, die ik hier niet ga herhalen. Mijn tip voor als je De One nog niet gelezen hebt; ga niet opzoek naar informatie over The Heir of De Prinses, zoals het boek in Nederland gaat heten.

Het fijne is dat het boek vrijwel meteen verder gaat na De Elite. Vergeleken met de vorige delen, vond ik De One ook echt spannend en leer je meer over de rebellen, wat veel nagel bijtende scenes oplevert. De keuze van Maxon en America blijft onduidelijk en ik als lezer twijfelde vaak met America mee. Nog steeds stoorde het mij niet, zeker aangezien ik ook een enorme twijfelaar ben. Ik denk dat ik De One leuker vond dat het tweede deel.

De OneToch was ik niet helemaal tevreden over het boek en mijn ongenoegen gaan vooral over het einde. De laatste paar bladzijdes. De boeken zijn enorm uitgebreid (andere mensen zeggen langdradig), zeker als je nagaat dat al twee boeken wordt beschreven dat er nog maar een handjevol meisjes over zijn in de selectie. Ik ga geen spoiler vertellen, maar het einde gebeurt allemaal in een paar bladzijdes. Dan is het verhaal uit en bleef ik met veel vragen achter.
Echt veel over de toekomst wordt er dus niet verteld in De One, wat ik erg jammer vond. Er werd wel iets besproken, maar echt concrete plannen waren dit niet. Sowieso de laatste paar bladzijdes vielen mij erg tegen. Alle gebeurtenissen bij de bekendmaking van De One gaat zo snel voorbij dat je echt alle zinnen rustig moet laten bezinken.

Ik ben daarom erg blij dat Kiera Cass verder gaat met deze serie, want ik wil zo graag weten wat er allemaal gaat veranderen in Illea. Ik kan echt niet wachten op De Prinses!
4 Ster

2 Comments

 • Reply Anneke april 12, 2015 at 11:58

  Ik snap nog steeds niet waarom The One in het Nederlands De one heet. :p

 • Reply Madelon april 13, 2015 at 09:26

  Mijn favoriete boek <3
  Ik snap wel wat je zegt over het eind, het gaat allemaal nogal snel, maar dat kon ook wel denk ik, omdat er natuurlijk nog een vervolg aan zit te komen.
  Ik was echter al zo 'blown away' door de rest van het verhaal, dat ik het eind eigenlijk niet zo 'storend' vond, hihi.

 • Leave a Reply

  Back to top