De leukste Goodreads quizzen

Posted on februari 16, 2015 in Persoonlijk

Goodreads vind ik een hele handige website om de (on)gelezen boeken bij te houden. Wanneer ik mij verveel, klik ik wat rond bij de site en zo kwam ik terecht bij de Goodreads quizzen.

Dutch YA quiz – gemaakt door Joany
Dit was één van mijn eerste quizzen die ik had gemaakt. Van de 25 vragen had ik er maar 10 goed. Best slecht dus! Ik weet dat wanneer ik nu de quiz zou doen, ik meer vragen goed zou beantwoorden, omdat ik meer YA boeken heb gelezen.

The Hunger Games Quiz! 
Nog niet helemaal perfect, maar mijn score was 11 van de 12.

The Twilight Saga Quiz 
Ik blijf Twilight leuk vinden. De boeken dan. Sommige quizzen zijn super lastig en stellen vragen over details. Bij deze quiz valt dat wel mee, maar soms is het handiger als je het Engelse boek hebt gelezen, gezien de vragen. Het vertalen naar het Nederlands is niet altijd perfect en daardoor is het af en toe lastig om te bedenken welk antwoord goed is.

The Selection Quiz
Eindelijk een quiz die ik nog niet gedaan hebt! Speciaal voor jullie ga ik dat nu ter plekke doen. Oke, die was best makkelijk. Ik had 18 vragen van de 20 goed, waarschijnlijk omdat ik De Selectie nog niet heel lang geleden gelezen heb.

THE HARRY POTTER QUIZ
Sorry voor de capslock, maar zo heet deze quiz echt. Er zijn 28 vragen, die best te doen zijn als je alle boeken een stuk of 100 keer hebt gelezen. Geen probleem voor de meesten dus. (Ik had best veel fout)

Het is erg handig dat er wordt aangegeven welke boeken je hebt gelezen en welke quiz dan geschikt voor jou is. Let wel op dat sommige quizzen over hele series gaan, ondanks dat je misschien één of twee boeken daarvan heb gelezen. Hierdoor kan je spoilers tegenkomen. Dat was een harde les voor mij.

Voeg mij toe op Goodreads, dat vind ik leuk!

5 Comments

 • Reply Marjolijn februari 16, 2015 at 12:42

  Ahh ik had bij de Selectie test 17 goed.

 • Reply Lilian februari 16, 2015 at 18:19

  Oh ik ga deze even doen.

  • Reply Lilian februari 16, 2015 at 18:23

   Nou, die Dutch YA quiz kom ik totaal niet uit omdat ik de helft niet gelezen heb. De Selectiequiz had ik 17 goed. Best slecht :p

 • Reply Jessica februari 18, 2015 at 18:04

  Wat leuk! Ik zie door de hoeveelheid quizzen vaak het bos niet meer en doe quizjes daarom uiteindelijk gewoon niet. Dus ik ben erg blij met dit overzicht van leuke quizjes! Ik ga ze direct doen 😀

 • Reply Madelon februari 22, 2015 at 11:53

  Wat grappig, ik heb die quizzen eigenlijk nooit gedaan.
  Maar heb er nu gelijk een paar gedaan, haha. Ik merk wel dat The Selection me qua boeken het meeste ligt, daar had ik er maar 1 van de 20 fout xD

 • Leave a Reply

  Back to top