De labyrintrennerfiles – James Dashner

Posted on oktober 14, 2015 in Leeservaring/ Young Adult

Dit toffe boekje is niet erg dik, maar ontzettend gaaf om meer te lezen over WICKED. In deze recensie lees je meer over De labyrintrennerfiles.

In De labyrintrenner-files vind je allerlei extra informatie over WICKED, de Laarders en de Vuring. Lees meer over het eerste gesprek van Thomas met Theresa, wat Minho heeft doorgemaakt in Fase III, het verleden van Wok, en meer. Voor echte fans van De labyrintrenner.

IMG_0579Dit boekje van 52 pagina’s is opgedeeld in drie delen: vertrouwelijke dossiers, teruggevonden correspondentie en onderdrukte herinneringen.
In het eerste onderdeel van De labyrintrennerfiles, ‘vertrouwelijke dossiers’, lezen wij hoe WICKED de proeven heeft opgezet en de werknemers op de hoogte houdt van belangrijke gebeurtenissen door middel van emails. Het voelde alsof ik zelf een werknemer van WICKED was en ik weet niet goed of ik daar blij mee moet zijn… Na het lezen van de trilogie, is het heftig om nogmaals geconfronteerd te worden met sommige gebeurtenissen. Zeker omdat in de emails alles gebagatelliseerd wordt.
De ‘teruggevonden correspondentie’ berichten vond ik erg gaaf om te lezen, omdat dit afspeelt vóór WICKED met hun plannen kwam. Natuurlijk heb ik het één en ander al gelezen over de Vuring in De doodskuur, maar om brieven van mensen te lezen is toch best heftig. Dit onderdeel van De labyrintrenner vond ik het meest indrukwekkende.

IMG_0581De onderdrukte herinneringen vond ik, vergeleken met de andere twee delen, minder interessant om te lezen. Herinneringen van Thomas en Wok waren leuk om te lezen, maar vond ik niet erg bijzonder. Het verhaal van Minho daarentegen wel! Ik ben altijd dol op hem geweest, ondanks zijn korte lontje. In zijn herinnering/verhaal vind ik zijn personages nog toffer.
De labyrintrennerfiles is in de winkels 3,99 en wanneer alle boeken uitverkocht zijn, zal het nog enkel te koop zijn als eboek. Wees er dus snel bij! Je gaat er geen spijt van hebben, want de verhalen zijn er gaaf om te lezen.

4 Ster

3 Comments

 • Reply Daniëlle oktober 14, 2015 at 12:15

  Ik wist niet eens dat dit bestond, lijkt me echt super leuk om te lezen!

 • Reply Nynke-Boudien oktober 14, 2015 at 13:15

  Ik vroeg me af of het een aanvulling op de trilogie zou zijn, maar je hebt me wel enthousiast gemaakt!

 • Reply hetboekenik oktober 14, 2015 at 13:24

  Als ik de trilogie eindelijk uit heb, wil ik deze ook nog gaan lezen 🙂

 • Leave a Reply

  Back to top