Blogtour: De huisgenoten (Én huis, vijf vrouwen én vijf minirecensies)

Posted on juli 5, 2021 in Blog tour/ Roman/ Z&K

De Huisgenoten serie zijn vijf boeken, over vijf vrouwen, geschreven door vijf auteurs. In deze blogtour vertel ik meer over deze toffe serie.

Een paar maanden geleden werd ik op Instagram gevolgd door een nieuw account, gemaakt @dehuisgenoten. Nieuwsgierig als ik ben, besloot ik het account meteen terug te volgen, zodat ik kon ontdekken waar het precies over zou gaan. 
Als snel kwam ik erachter dat Emma Zomer, auteur van de Huisgenoten serie, bestaat uit vijf verschillende auteurs, namelijk Anne West (het boek Lekker is dat! is zo tof), Chantal Claassen (van het boek Flessenpost), Evelien de Raaff (deze serie is haar debuut!), Renée Olsthoorn (Happy in de Hofstad boekenserie) en Saskia Oudshoorn (de boekenserie Liefde in Milaan). Deze auteurs hebben allemaal een eigen personage beschreven, in volgorde: Janne, Charlot, Eva, Esmée en Lydia. De namen van deze personages hebben ook wat weg van de namen van de auteurs, waardoor je tijdens het lezen ook kan onthouden welke auteur, welk personage heeft geschreven. 

Persoonlijk ben ik ook erg benieuwd hoe de samenwerking in stand is gekomen, hoe zij de hoofdstukken schreven, hoe zij dat deden met bepaalde informatie over andere personages en hoe zij deze bijzondere boekenserie hebben ervaren. Het concept is erg cool en dat merk je tijdens het lezen. De liefde voor de personages en het verhaal spat er goed van af. 

Eén huis, vijf vrouwen is het eerste deel, met een prachtige gele cover. In dit deel leer je voornamelijk wie de personages zijn, wat hun geschiedenis is en ook belangrijk, hoe ziet hun liefdesleven er uit. De vijf vrouwen zijn cool, herkenbaar in hun problemen en gemaakt om als lezer van de houden. Soms had ik het idee dat ze iets té perfect waren en dat het verbazingwekkend goed gaat onderling, samen in één huis, maar het paste gewoon bij het zomerse gevoel hoe deze serie begon. Perfecte en heerlijke boeken om in de zomer te verslinden!

In het tweede deel, Eén huis, vijf dates, leer je de personages nog beter kennen, met name hun liefdesleven. Daar lees je in het eerste deel ook al wat over, maar dit deel barst de romantiek (of juist niet) los. Er komen veel mannen langs, maar de leukste man vind ik denk ik wel Jean-Jacques, liefkozend Sjakie genoemd, echt mijn type: hondstrouw en erg knuffelbaar! 

Het volgende deel, Eén huis, vijf gedachten zijn Janne, Charlot, Eva, Esmée en Lydia druk met hun werk, studie en geliefdes. Niet alles loopt even soepel en ik leefde echt met hun mee. Wat betreft sommige personages, had ik mijn voorkeur voor date en het frustreerde mij dat bepaalde personages niet die man gingen daten, terwijl het zo over duidelijk was dat zij veel beter bij elkaar pasten. Ik noem expres geen namen, maar inmiddels weet ik dat gelukkig alles goed komt. 

In deel vier, Eén huis, vijf liefdes, lijkt alles zo te gaan, zoals het zou moeten zijn. Het klinkt erg vaag, maar nu begonnen de plannen, de toekomstbeelden van Janne, Charlot, Eva, Esmée en Lydia echt meer vorm te krijgen. Ik juichte hun beslissingen alleen maar toe. In dit deel, en misschien vond ik dit daarom wel het leukste deel, maken de vijf vrouwen een fantastische en persoonlijke groei door. Je merkt als lezer hoe hun levens zijn veranderd, maar gelukkig is één ding hetzelfde gebleven: de steun en de liefde die zij voor elkaar voelen. 

Het laatste deel, Eén huis, vijf verhuizingen, nemen wij afscheid van de personages. Na vijf delen gelezen te hebben, had ik best moeite met dit afscheid. In dit deel gaan, zoals de titel al voorspelde, de vijf vrouwen hun eigen weg. Het was zo fijn en mooi om in vijf delen hun hoogtepunten en dieptepunten mee te maken. De serie voelde vertrouwd, zoals een aflevering van Friends of How I met your mother. Een bijzonder geschreven serie en ik verwacht dat ik volgende zomer deze boeken nog wel ga herlezen. Tenslotte heb ik ook honderd keer Friends gekeken en De Huisgenoten voelt net zo fijn als Friends. 

Superbedankt uitgeverij Zomer & Keuning voor de toffe boeken, die speciaal voor de blogtour zijn uitgeven op papier. Ben jij nieuwsgierig geworden naar De Huisgenoten? De boeken zijn verkrijgbaar als eboek én als luisterboek. 

1 Comment

  • Reply Renée Olsthoorn juli 5, 2021 at 11:03

    Wat een geweldige recensie! Veel dank namens Esmée en Sjakie 😉 X

  • Leave a Reply

    Back to top