De betovering begint (Charmed classic #1) – Eliza Willard

Posted on januari 4, 2016 in Fantasy/ Leeservaring/ Serie

Charmed, mijn liefde voor deze serie is moeilijk te beschrijven. Charmed is eigenlijk voor mij de Harry Potter onder de televisie series. Toen de pockets uitkwamen, duurde het niet lang voor ik ze begon te verzamelen. Een paar dagen geleden werd ik erg nostalgisch en besloot het eerste boek weer te lezen.

Prue, Piper en Phoebe Halliwell geloofde niet dat het oplezen van een magische spreuk echt zou werken. Maar dat deed het wel. En nu kan Prue voorwerpen laten bewegen door middel van haar geest, Piper kan de tijd stilzetten en Phoebe kan de toekomst zien. Zij zijn de Magische Machten… de machtigste heksen ooit.
Magisch zijn brengt echter gevolgen met zich mee. Een zwarte magiër is uit op hun krachten. En hij zal er alles aan doen om ze te krijgen. Zelfs als dat betekent dat hij hen moet vermoorden!

Ik weet nog dat ik niet alle Charmed pockets heb gelezen, reden daarvan in onbekend, maar toch was ik enorm blij dat er Charmed boeken uitkwamen. Een aantal van deze boeken zijn mij zeker bij gebleven, waaronder dit deel, ‘De betovering begint’. Hoewel dit boekje niet als eerste is uitgebracht in het Nederlands, begint hier toch het Charmed verhaal. Wij leren de ‘originele’ zussen Prue, Piper en Phoebe kennen, wat persoonlijk mijn favoriete opstelling is, omdat ik altijd dol ben geweest op grote zus Prue.

Wat mij in eerste instantie trok om dit boek te lezen, is het feit dat Eliza Willard dit boek heeft geschreven naar aanleiding van de eerste Charmed aflevering. Het boek is eigenlijk gewoon hetzelfde als de pilot, maar met wat extraatjes.
Soms waren er in het verhaal wat extra scene’s toegevoegd die niet in de eerste aflevering van de serie gebeurde, wat het verhaal voor mij nog leuker maakte om te lezen. Niet alleen las je veel over de gedachtes van de zussen (Logisch, want dat kan je in de serie niet ‘horen’), maar gebeurden er ook dingen die ik niet eerder had gezien. Dit laatste verbaasde mij soms, omdat sommige personages elkaar in het boek wél ontmoet hadden en in de televisie serie niet. Hierdoor werden sommige antwoorden ook anders en dat vond ik eerlijk gezegd een beetje jammer. Niet dat het uiteindelijke verhaal opeens heel anders werd, maar ik kan mij niet herinneren dat Phoebe naar een Wicca winkel ging en daar Andy ontmoette en hem verdacht van Zwarte Magiër zijn…

Het boekje is heerlijk om tussen door te lezen en ook een geweldige toevoeging op de serie, ondanks de paar kleine veranderingen. Het waant mij weer in de magische wereld van de drie zussen, waar ik na al die jaren nog steeds geen genoeg van kan krijgen.
3 half Ster

6 Comments

 • Reply Emmy januari 4, 2016 at 10:45

  Jaaaaa charmed is zo fijn!

 • Reply Monica januari 4, 2016 at 20:23

  Ik heb eigenlijk Charmed nog nooit gezien of gelezen -shame on me-, maar ik ga deze week aan seizoen 1 van de serie beginnen. 🙂

 • Reply Anika januari 5, 2016 at 10:51

  Toevallig ben ik vandaag ook in dit boek begonnen 🙂 Charmed is ook een van mijn favoriete series.

 • Reply Vivian januari 7, 2016 at 14:20

  Ik ben echt dol op de serie, hoewel ik er al heel lang niet meer naar gekeken heb. Een aantal van deze boekjes heb ik ook gelezen en ik vond ze heer-lijk!

 • Reply Floor Daasvand januari 8, 2016 at 11:20

  Als het goed is kan ik mijn pakketje vandaag afhalen waar 4 van de 6 classics in zitten 😀 <3 Ik kan niet wachten!

 • Reply Jessica januari 9, 2016 at 22:28

  Ik heb de boeken volgens mij nooit gelezen, maar ik was wel echt groot fan van de tv-serie 😀

 • Leave a Reply

  Back to top