Crescendo (Hush, Hush #2) – Becca Fitzpatrick

Posted on juni 26, 2017 in Leeservaring/ Moon/ Serie/ Young Adult

Crescendo is het tweede deel in de Hush, Hush Saga en hoewel ik het eerste deel niet superawesome vond, kon ik niet lang wachten om in Crescendo te beginnen.

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

Crescendo is een boek dat ik met veel verbazing heb gelezen. Niet zo zeer dat de gebeurtenissen in dit boek niet onverwacht en niet realistisch waren, maar dat ik nest genoot van een boek waarvan ik de personages niet kon uitstaan. Oké, uitstaan is een groot woord, maar geloof mij dat ik mij vaak irriteerde aan de manier waarop Nora iets aanpakte. Wie gaat er in hemelsnaam iemand bespioneren en inbreken?! Ik genoot er stiekem wel van om het te lezen, want ik kan mij echt niet voorstellen wie zo dom is om dat te doen.
Ik heb nog steeds geen warme gevoelens voor Nora, maar ook niet voor Patch, Marcie (die vaker voorbij kwam helaas), Vee én Scott, een nieuw personage uit de jeugd van Nora. Ongelooflijk dat ik Crescendo zo lekker vlot weg las, ondanks dat ik geen enkele personage tof vond.

In Crescendo speelt de mysterieuze persoon ‘De Zwarte Hand’ een grote rol en dit maakt het einde van het boek ook enorm spannend. Nu heb ik de eerste drie delen van de Hush Hush saga al eens gelezen, dus ik weet wat er in het volgende deel gaat komen en wie De Zwarte Hand is. Toch heb ik na het einde van Crescendo ontzettend veel zin om in ‘Stilte’ te beginnen. Ik zou bijna zeggen dat het noodzakelijk is om het derde deel bij de hand te houden, als je het tweede boek uitleest. Het einde is spannend en zo’n cliffhanger dat je eigenlijk meteen in ‘Stilte’ wil beginnen. Dat ga ik ook heel snel doen!

Ik denk dat de boeken van Becca Fitzpatrick mij vooral aanspreken vanwege de schrijfstijl. Binnen no time had ik het boek uit, ik genoot van de stomme acties van personages en ook al het drama kon ik  zeker waarderen. ★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top