Boy 7: Live on stage

Posted on december 21, 2014 in Young Adult

Afgelopen vrijdag ben ik met een paar meiden van het Van Goor promoteam naar de eerste doorloop van het Boy 7 theater stuk (Live on stage) gegaan. Vandaag een klein verslagje hiervan.

Waar gaat Boy 7 over?

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Gelukkig vindt hij een rugzak met daarin een telefoon. Hij wil het alarmnummer bellen, maar ziet dat hij een voicemailbericht heeft. Hij hoort: ‘wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie!’ En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in de rugzak gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Stap voor stap komt hij dichterbij de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 1

Vrijdagmiddag werden wij (een klein groepje meiden van het promoteam) in Amsterdam verwacht om de eerste doorloop van Boy bij te wonen. Tijdens het Best of YA event vertelden de hoofdrol spelers al een klein beetje over het theaterstuk, waardoor ik erg benieuwd werd. Hoe gaaf is het dan tijdens een repetitie te mogen kijken!
Eenmaal aangekomen werd verteld dat ze nog maar drie weken aan het oefenen waren. Van te voren wist ik niet of het wat voor mij zou zijn. Het verhaal sprak mij zeker aan, maar er staat bij dat het vanaf 12 jaar is. Aangezien ik het dubbele aantal jaar ben, was ik bang dat het kinderachtig zou zijn. Boy, what was I wrong!

Het was namelijk zo gaaf en helemaal niet kinderachtig! Zeker als je nagaat dat zij nog maar een aantal weken aan het oefenen waren. Zij maakten bijna geen fouten en ik was er onder de indruk van Beau van Leyden, die Sam speelt. Hij zat zo goed in zijn rol en zette daarom zijn personage geloofwaardig neer. Na ongeveer een uur zei de regisseur dat ze daar zouden stoppen. Wat een cliffhanger! Ik zat helemaal in het verhaal en het begon erg spannend te worden. Wat is er precies met Sam aan de hand? Wie spelen hier een grote rol in? Ik had meteen spijt dat ik het boek niet gelezen had, want ik wilde eigenlijk het hele stuk zien! Ik zal daarom ook zeker naar het theater gaan om Boy 7 te zien!

Gaan jullie ook naar Boy 7?

Voor meer informatie en de plekken waar ze spelen, klik hier.

2 Comments

  • Reply Marjolijn december 21, 2014 at 17:39

    Ik ga zeker het boek lezen. Theater lijkt me ook wel gaaf, het ligt er een beetje aan of er iemand mee gaat en wat een kaartje kost of ik daar heen ga.

  • Reply Ellis december 22, 2014 at 11:51

    Klinkt zeker wel erg leuk!

  • Leave a Reply

    Back to top