Boy 7: Live on stage

Posted on januari 25, 2015 in Event/ Leeservaring

Eerder dit jaar schreef ik over de eerste doorloop van Boy 7, waarbij ik aanwezig was. Afgelopen zondag was ik uitgenodigd om het Live on stage theater stuk te zien in Amersfoort. Ontzettend gaaf om het verschil te zien!

Ik ging op mijn plek zitten en keek om mij heen. Het was al enorm druk en op het podium zal je alleen schoenen en een berg zand. Boven dit, hing een wit scherm. De zaal was erg onrustig, maar dat verdween in één klap toen een introductie filmpje aan ging. Ik heb het boek gelezen vóór ik naar de voorstelling ging, dus ik begreep waar dit filmpje over ging en hoe dit met het verhaal te maken heeft.  Boy 7 staat op en wederom maakte Baue van Leyden enorme indruk op mij. Hij staat daar op het podium als Boy 7. De emoties die hij laat zien, passen erg goed bij het moment.
Normaal gesproken kan ik mij niet lang concentreren, zeker als er geen pauze in zit. Bij Boy 7 Live on stage, was dat totaal geen probleem. Door afwisseling met tekst, filmpjes en muziek blijf je geboeid, zelfs als je het boek hebt gelezen. Het is geen moment saai.
Boy 7 1Nadat ik een gedeelte al eerder had gezien tijdens de eerste doorloop, wilde ik perse meteen het boek lezen. Binnen een paar dagen had ik het boek uit en werd ik huiverig hoe ze bepaalde momenten zouden spelen. Tenslotte speelden er maar vijf mensen mee. Dit was allemaal perfect opgelost en de verschillen vond ik helemaal niet erg! Het stuk is anders dan het boek, maar zeker niet slechter. Behalve één klein moment tijdens het einde, waardoor ik met mijn ogen rolde. Té romantisch. Het beloond echt om Boy 7 Live on stage te gaan kijken, want het was ontzettend gaaf! Als je de verschillen wil weten, raad ik aan om het boek te kopen. Beide zullen je niet teleurstellen.

Gaan jullie naar Boy 7 Live on stage?

1 Comment

  • Reply Marjolijn januari 25, 2015 at 13:08

    Ja! Als het goed is ga ik met Joost. Ik denk dat ik ook van tevoren het boek ga lezen als voorbereiding 😛

  • Leave a Reply

    Back to top