Boeken die ik dit jaar écht eens moet gaan lezen

Posted on maart 19, 2021 in Lijstje/ Reading challenge/ TBR
uitdaging

Ieder jaar kies ik rond de 20 boeken, waarvan ik écht vind dat ik ze gelezen moet hebben. Zo ook dit jaar.

Lang geleden begon ik met het tellen van mijn TBR boeken. Na enkele honderden boeken gaf ik het tellen op, omdat ik mij er voor schaamde. Na de verhuizing zijn er veel boeken weggegaan, maar nog niet genoeg om hardop te vertellen over boeken ik heb en hoeveel daarvan ongelezen zijn.
Boeken waarvan ik zeker weet dat ik ze ‘ooit’ nog eens wil gaan lezen.
Sommige boeken staan ook op die lijst. Vind ik het na één of meerdere hoofdstukken niets, dan ga ik mijzelf ook niet dwingen om verder te lezen.
Het verminderen van de TBR gaat steeds beter en na iedere verhuizing gaan er steeds meer boeken weg.

Dit jaar gaat het lezen ook beter en vind ik het echt ontspannend om een uurtje voordat ik ga slapen nog even lekker te lezen. Zo heb ik dus al een aantal boeken van de lijst kunnen afstrepen!
Komende periode wil ik de volgende boeken gaan lezen en ik ben ook erg benieuwd wat jullie van deze boeken vinden!

List & Leugens – Leigh Bardugo


Ik heb eindelijk de Grisha serie uitgelezen! Dat was een voorwaarde voor mij voordat ik wilde beginnen met List & Leugens.
Niet dat het veel overlap heeft, maar gewoon voor mijn eigen gevoel.
Zeker nu de Netflix serie van de Grisha bijna verschijnt, wil ik gewoon alle Leigh Bardugo boeken gelezen hebben. Ook List & Leugens, aangezien personages uit deze boeken ook in de Netflix serie zullen verschijnen.

Stad van hemelse vlammen – Cassandra Clare

Over series uitlezen gesproken… Het wordt echt tijd dat ik The Mortal Instruments uitlees. De eerste drie vond ik fantastisch, deel vier en vijf vielen wat tegen. Ondanks dat, heb ik veel goede verhalen over het laatste TMI deel gehoord. Daarbij zijn er onlangs zoveel nieuwe boeken van Cassandra Clare verschenen, waarvan de recensies nóg beter zijn.
Het enige wat mij tot nu toe tegenhield, was het aantal pagina’s van Stad van hemelse vlammen. Maar goed komt, dit jaar ga ik het boek écht lezen.

De glazen troon – Sarah J. Maas

De ACOTAR serie is één van mijn favoriete fantasy’s, waar ik nog steeds enorm van geniet. De glazen troon is volgens vele even goed, zo niet nóg beter. Toch heb ik het nog niet gelezen. Ik kan een smoesje bedenken, maar eerlijk gezegd denk ik dat ik gewoon bang dat het tegenvalt. Vanwege alle goede verhalen is dit toch een boek dat ik graag dit jaar gelezen wil hebben.

Break a leg – Chinouk Thijssen

Vorig jaar tijdens de lockdown heb ik het eerste deel, Truth or Dance, verslonden en aangezien het eindigt met een cliffhanger, ben ik enorm benieuwd naar het tweede deel. Ook wel een beetje bang, want Chinouk Thijssen schrijft hele spannende boeken.

American royals – Katharine McGee

Alle boeken over royals, prinsen, prinsessen en drama vind ik fantastisch en daarom weet ik dat ik dit boek wil lezen. Dat is trouwens al meer dan 2 jaar zo, toen ik een Engelse ARC van dit boek kreeg op YALC. Dit boek is inmiddels vertaald en ook al een poosje uit. Misschien dat ik wacht tot de meivakantie, wanneer het hopelijk lekker weer is en ik in de tuin of op het dakterras kan genieten van al het drama.

Met welk boek zal ik in april gaan starten?

Op de pagina TBR 2021 kun je precies zien welke boeken ik al gelezen heb en de boeken waarvan ik ze in 2021 écht ga lezen. (waarschijnlijk dan)

3 Comments

 • Reply Emmy maart 19, 2021 at 08:39

  De Grisha!

 • Reply Jessica maart 22, 2021 at 21:13

  Ik heb net Dreiging en Duisternis en Val en Verlossing uitgelezen en ga binnenkort ook aan List en Leugens beginnen. Wiehoe!

  Throne of Glass is supergoed. Wel merk je in de eerste twee delen nog een beetje dat ze beginnend schrijfster was. Maar dat mag de pret niet drukken.

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) maart 27, 2021 at 16:01

  De timing voor de Kraaien is een hele goeie, veel leesplezier! En De Glazen Troon is echt fantastisch, ik ga binnenkort beginnen aan het zesde deel! 🙂

 • Leave a Reply

  Back to top