Boekbloggers Enquête 2014

Posted on januari 18, 2015 in Tag

Spuit 11 komt ook weer aankakken met deze (veel te late) Boekbloggers Enquête, die dit jaar weer georganiseerd wordt door Joany . Het leek mij erg leuk om mee te doen. Benieuwd naar mijn antwoorden?

Terugblik

 1. Wat was het beste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen? (Voel je vrij om dit onder te verdelen in genres als je anders moeite hebt met kiezen)
  Mijn meest favoriete boek is Sterrenhemel. Ik vloog er door heen en gedurende het verhaal maakte ik bijna alle emoties mee. Zo bijzonder! Zelfs met mijn hoge verwachtingen heb ik er ontzettend van genoten.
 2. Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar?
  Deze vraag vind ik erg lastig. Over het algemeen lees ik alleen boeken die ik leuk vind (boekige 6th sense), maar als ik moet kiezen, dan zeg ik De Schroeiproeven – James Dashner. Na De Labyrintrenner had ik hoge verwachtingen, maar dat viel wat tegen.
 3. Door welk boek ben je het afgelopen jaar aangenaam verrast?
  Sterrenhemel, maar die had ik al genoemd, dus ik kies een nieuwe. Ik ga dan voor Man o man – Marcha de Groof. Van te voren, na het lezen van de samenvatting, sprak het boek mij niet aan. Wat was dat een vergissing! Eenmaal in het boek, genoot ik van iedere bladzijde.
 4. Als je van alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen slechts één titel aan mocht raden.., welk boek zou je dan kiezen?
  Ik ga gewoon Sterrenhemel niet meer noemen, want anders zou deze terugblik erg saai worden. De Labyrintrenner vond ik echt geweldig en zou deze aan iedereen aanraden. Het ziet vol spanning, mysterie én plottwists. 
 5. Wat is de beste boekenreeks die je het afgelopen jaar hebt ontdekt?
  Ik kies De Selectie trilogie. Dit zijn zulke gave boeken, die je in één ruk uitleest. Komend jaar zullen er nog novella’s en een spinoff van deze serie verschijnen, can’t wait!
 6. Welke nieuwe, veelbelovende auteurs heb je het afgelopen jaar ontdekt?
  Marcha de Groof, Colleen Hoover, Elsbeth Witt en Kiera Cass. Ik hoop dat ik komend jaar meer van hun boeken kan/ga lezen!
  Sterrenhemel
 7. Heb je dit jaar nog andere genres verkend?
  Dit jaar las ik voor het eerst een New Adult boek. Inmiddels heb ik een aantal boeken van dit genre gelezen en ik kan niet wachten op meer boeken van dit genre.
 8. Wat was het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?
  Lastig. Als ik denk aan een serie waarop ik niet kon wachten tot vervolg delen uitkwamen, dan zeg ik De Selectie. Na het lezen van het eerste deel, wilde ik meteen deel twee en drie gaan lezen. Ik had van te voren ook niet verwacht dat ik deze boeken leuk zou vinden.
 9. Welk van de boeken die je dit jaar hebt gelezen heeft de aller mooiste cover?
  Schim en Schaduw of Deep Blue. Het eerste boek vond ik veel leuker dan het tweede, maar ik heb nou eenmaal een zwak voor zeemeerminnen.
 10. Wie is je favoriete personage uit alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?
  Er springt maar één personage omhoog als ik deze zin lees en eerlijk gezegd weet ik niet of zij echt mijn meest favoriete personage is, maar ik vind haar wel heel bijzonder: Amy uit Gone Girl. Ik kan niet goed uitleggen waarom ik dat vind, vanwege spoilers, maar mijn mening over haar veranderde ontzettend vaak tijdens het lezen van Gone Girl. Zij is in ieder geval het meest onthoudbare personage. 
 11. Welk boek heeft de grootste indruk op je gemaakt in 2014?
  Water en vuur. Ik wist van te voren dat ik dit boek geweldig zou vinden en toen ik hoorde dat dit boek vertaald werd, was ik zo enthousiast! Alle verwachtingen zijn waar gekomen, waar ik heel blij mee was. 
 12. Welk boek had een scène die je zo enthousiast maakte, dat je niet kon wachten om er iemand over te vertellen? (Pas op dat je geen spoilers gebruikt!)
  Een scene uit één van de eerste hoofdstukken van Het Rosie Project. Don gaf een lezing over autisme en gaf een voorbeeld over mensen die gevangen zaten, een baby die huilde (en niet wilde stoppen) en de vijand die dichterbij kwam. O ja, ze hadden een pistool. Ik heb zo hard moeten lachen hierom!
 13. Wat is je favoriete relatie (romantisch, vriendschappelijk, familie, enz) uit de boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?
  Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel. Dit zijn beste vrienden en blijven mijn favoriet, ook al heb ik al honderd keer over hun gelezen.
 14. Wat is het beste boek dat je hebt gelezen op basis van een recensie?
  Ik heb de Mis boeken van Astrid Harrewijn gelezen, omdat er veel goede recensies over dit boek waren. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want ik vond heerlijke boeken.
 15. Welk boek zou je het aller liefst terug willen zin in de bios, en met welke acteurs in de hoofdrollen?
  Schim en Schaduw! Ik weet niet waarom, maar het lijkt mij zo gaaf om de verfilming hiervan te zien! Ik heb altijd een eigen beeld bij de personages, dus ik weet niet zo goed wie deze personages zouden kunnen spelen. Sowieso een knap iemand voor Mal. 

Boeken en Bloggen

 1. Wat is je favoriete boekenblog van 2014?
  Ik heb meerdere favoriete blogs die in 2014 online zijn gekomen. Te veel om op te noemen!
 2. Welke review, die je het afgelopen jaar hebt geschreven, is je favoriet?
  Ik denk die van After. Totaal niet lastig om de recensie te schrijven, omdat ik erg veel te vertellen had. 
 3. Wat is je favoriete boek-gerelateerde ontdekking van het afgelopen jaar? (website, winkel, wat dan ook zolang het maar met boeken te maken heeft.) Kringloopwinkels! Ik heb bij verschillende zulke mooie boeken voor fijne prijsjes gekocht! Komend jaar gaat mijn zoektocht naar geweldige kringloopwinkels verder.
 4. Wat is jouw mooiste boekenblog moment van 2014?
  Ik heb veel mooie momenten, zoals met een groepje naar Londen gaan of naar alle gave events die ik mocht bezoeken of alle lieve en leuke boekbloggers die ik dit jaar hebt ontmoet. Maar het beste moment is denk ik de dag dat mijn blog online ging en hoeveel bijzonder lieve reacties ik hierop kreeg! Liefde hiervoor!
 5. Heb je meegedaan aan challenges dit jaar? Zo ja; hoe is dat voor je uitgepakt?
  Eigenlijk alleen de Goodreads reading challenge, die ik eerst heb moeten verlagen maar uiteindelijk toch heb behaald!
  2014 25

 Vooruitblik

 1. Aan welk boek ben je dit jaar niet toegekomen en staat nu boven aan je nog-te-lezen-lijstje voor volgend jaar?
  Te veel boeken, het is om te huilen. Ik heb daarom een notitieboekje gekocht, zodat ik kan bijhouden welke boeken ik ECHT ga en moet lezen in 2015.
 2. Naar welk boek, wat uitkomt in 2015, kijk je het meest uit?
  Enorm veel boeken zoals Girl Online, Anna en de French kiss, Wij leugenaars, Wolfsbloed, Val en Verlossing, After en nog veel meer. Eigenlijk alle boeken van mijn ‘Verwacht’ pagina.
 3. Wat hoop je in 2015 te bereiken met lezen/bloggen?
  Vooral heel veel plezier met bloggen! Dat is de reden dat ik begonnen ben: het delen van verhalen en ervaringen en dat wil ik blijven doen. Ik hoop ook veel meer leuke mensen te ontmoeten, die mijn passie voor lezen delen.
 4. Naar welke boeken-evenementen van 2014 kijk je het meest uit?
  Sowieso het boekenfestijn! Ik weet ook dat er leuke events bij Blossom Books en Van Goor komen. Ook zal er een nieuw boek van Lisette Jonkman uitkomen, wat altijd een feest is om haar boekpresentatie bij te wonen.
 5. Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge? Zo ja; welke?
  Ja! Ik ga uiteraard voor de derde keer op rij met de Goodreads reading challenge. Ik wil 75 boeken komend jaar gaan lezen. Daarnaast ga ik ook mee doen met de Popsugar reading challenge. Een enorme lijst, dus ik ben benieuwd hoe ver ik kom.2014 54

1 Comment

 • Reply Ellis januari 19, 2015 at 14:01

  Die foto van londen is echt heerlijk xD

 • Leave a Reply

  Back to top