Blossom Books Readathon verslag

Posted on mei 11, 2015 in Event

Afgelopen weekend organiseerde Blossom Books en BB ambassadeur Eline, de eerste Blossom Books Readathon. Ik deed ook mee, al heb ik andere boeken gelezen dat ik vrijdag gepland had. 

De Readathon duurde van donderdag 20:00 tot zondag 20:00 en stond uiteraard in het teken van lezen! Ik had van te voren drie boeken gekozen: I am number four, Silber en Het verhaal van Sky. Aangezien ik donderdag ochtend naar het boekenfestijn was gegaan (en vrijwel meteen daarna moest oppassen) had ik niet mijn TBR boeken in mijn tas gedaan, waardoor ik met andere boeken de Readathon in ging.
Het boek Lekker is dat van Anne West had ik al bijna uit. Een heerlijk boek waarmee ik donderdag avond ‘begon’. Vervolgens las ik die avond en vrijdag twee graphic novels, die ik had gekocht bij het boeken festijn.
Gelezen boekenVampire Acedemy Graphic Novel had ik als eerste uit. Aangezien ik niet meteen in de volgende graphic novel wilde beginnen, ging ik verder in Verslaving van Patricia Bonilla. Na een korte onderbreking ging ik verder in Ongemerkt van Kami Garcia. Ik vond het prettig om boeken af te wisselen om zo een leesdip te voorkomen. Wat mij betreft, ging dat ook erg goed!
Zaterdag was een drukke dag, waarbij ik onverwacht veel werd afgeleid. Ik hielp mijn vader in de tuin, een goede vriendin werd ten huwelijk gevraagd en mijn vriend kwam langs die ik al een week niet had gezien. Toch kreeg ik Once upon a time Graphic Novel uit. Vlak voor het slapen begon ik toch in Silber van Kerstin Gier, omdat ik baalde dat ik nog geen boek van mijn TBR had opgepakt. Erg lang kon ik niet lezen, want ik viel in slaap.
De volgende dag was het Moederdag, waardoor ik naar Amsterdam ging. In de trein heb ik even gelezen, maar in Amsterdam zelf helaas niet. Tegen de tijd dat ik weer thuis was, ben ik als een gek naar boven gerend om de laatste twee challenge te doen. Net op tijd! Na het eten ben ik nog wel even verder gegaan in Silber, maar redde ik niet om het boek om 20:00 uit te hebben.
Mijn eindstand is dus: twee boeken helemaal uit gelezen, drie boeken een stukje in gelezen. Eigenlijk meer dan ik had verwacht.

Tussen het lezen door kon je mee doen aan verschillende challenges. Een leuke onderbreking van al het lezen waar je zo creatief mogelijk kon zijn.

Challenge 1: vind titels die jouw naam maken
Challenge naam
Challenge 2: een foto met blauwe boeken
Challenge blauw
Challenge 3: een quote van bladzijde 52, regel drie
Challenge quote

Challenge 4: een favoriet leesplekje
Challenge favo
Challenge 5: zoek twee boeken die veel op elkaar lijken
Challenge bookalike
Challenge 6: maak een bookface 
Challenge bookface
Ik vond het zo leuk om mee te doen met de Readathon, om te lezen, mee te doen met challenges en in contact te komen met andere lezers. Ik kan daarom niet wachten tot de volgende Readathon!

6 Comments

 • Reply Katja mei 11, 2015 at 12:22

  haha, jouw foto´s waren echt heel leuk!

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) mei 11, 2015 at 13:00

  Haha leuke foto’s, die heb ik vaak voorbij zien komen op Twitter 🙂

 • Reply Annabel mei 11, 2015 at 14:07

  Leuk verslag, door alle andere dingen die ik dit weekend te doen had, had ik helaas geen tijd om mee te doen aan de challenges. Maar dat ga ik de volgende keer zeker wel doen!

 • Reply Jessica mei 11, 2015 at 20:47

  Jij had zulke leuke foto’s 😀

 • Reply Jelle mei 11, 2015 at 22:26

  Dit soort acties vind ik toch ook wel heel cool. Hopelijk kan ik je vaker helpen!

 • Reply Zwartraafje mei 12, 2015 at 19:23

  Jouw bookface is echt super goed gelukt. Ik neem me altijd voor om me er eens aan te wagen maar heb geen flauw idee hoe ik het moet aanpakken om het een beetje deftig te laten uitkomen. Ik heb trouwens meteen iets bijgeleerd, want ik wist niet dat er een graphic novel van Once upon a Time bestond.

 • Leave a Reply

  Back to top