Blogtour: The Brightest Night – Jennifer L. Armentrout

Posted on november 12, 2020 in Blog tour/ Leeservaring/ Urban fantasy/ Z&K

The Brightest Night is alweer het derde deel in de Origin serie. Heeft dit boek mijn verwachtingen als favoriete serie waargemaakt?

Evie moet in ‘The Brightest Night’ van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet…

Zoals ik in mijn leeservaring van het tweede boek uit de Origin serie schreef, The Burning Shadow, is deze serie één van mijn favoriete quilty pleasures. De boeken lezen zo ontzettend lekker weg, dat je niet door hebt dat je een paar uur later nog steeds aan het lezen bent. Ik vind de boeken van Jennifer L. Armentrout zo verslavend, dat ik niet kan stoppen met lezen als ik ze oppak. 
Toegegeven, niet alle boeken vind ik zo tof als de Lux en Origin serie. Urban Fantasy is mijn favoriete genre en hoewel je The Brightest Night en alle andere boeken uit deze serie ook Science Fiction kan noemen, ben ik groot fan. 

Ik wil niet te veel in gaan op het verhaal zelf, aangezien The Brightest Night het derde deel is, sinds het tweede deel veel is veranderd en dus veel als spoiler gezien kan worden.
Niet alleen de personages zijn wijzer en sterker (hoe cliché), maar ook de aantal gebeurtenissen zijn zo anders vergeleken met het tempo en sfeer als in het eerste boek. (Extra leuk was het bonus hoofdstukje over Damon en Kat. Het voegde niet per sé iets toe aan het verhaal, maar was gewoon ontzettend fijn om te lezen.)
Hoewel ik alleen maar fijne gevoelens heb over dit boek, moet ik wel toegeven dat de romantiek tussen Luc en Evie op een gegeven moment een beetje mijn neus uit kwam. Het was veel van hetzelfde, ik wilde juist meer intensiteit. Be careful what you wish for, dacht de auteur waarschijnlijk aan het einde… 

Volgens de samenvatting is The Brightest Night het laatste deel in de Origin serie en ik echt zo hoop dat het niet waar is. Het mag gewoon niet zo eindigen! Waar ik dacht dat het eerste deel een cliffhanger had, bleek het tweede deel dit gemakkelijk te overtreffen. Maar op plek nummer één, van de grootste Jennifer L. Armentrout cliffhanger staat denk ik toch echt The Brightest Night. Ik was er vanuit gegaan dat dit boek niet zo heftig zou eindigen, omdat ik echt dat dat dit het laatste deel was. Nu wens ik toch dat ik het mis had. 

Deze serie is echt een aanrader. Mogelijk wel als alle boeken uitgegeven zijn, want de cliffhangers van Jennifer L. Armentrout zijn superintens, en zou je meteen het volgende deel verder. Ik verlang nu naar meer! ★★★★

No Comments

Leave a Reply

Back to top