Misschien nu (Maybe #2) – Colleen Hoover (Blogtour)

Posted on september 19, 2020 in Blog tour/ Contemporary/ Leeservaring/ New Adult/ Z&K

Misschien nu is het vervolg op Misschien ooit, één van mijn favoriete NA boeken. Of ik het tweede deel net zo goed vond, lees je in mijn recensie.

‘Misschien nu’ van Colleen Hoover is het langverwachte tweede deel van de Misschien-serie.

Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie – Ridge’ ex – staat er nu alleen voor. Ze geniet van haar vrijheid, maar moet ook dealen met haar taaislijmziekte. Maggie besluit een bucketlist te maken om alles uit het leven te halen. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft.

Het is jaren geleden dat ik Misschien ooit heb gelezen, maar zodra ik begon in Misschien nu, zat ik er weer helemaal in. Mijn favoriete personages waren weer terug! Vooral Maggie, arme en stoere Maggie. Ik verheugde mij er op om te lezen over haar leven na de break-up met Ridge. Eerlijk gezegd vond ik in eerste instantie een beetje tegenvallen dat Misschien nu niet alleen over Maggie ging, maar ook over Sydney, Ridge en Jake. Het duurde even voordat ik deze combinatie van hoofdpersonen kon waarderen. Vanaf het begin werd namelijk duidelijk dat er nog veel onrust was in de relatie tussen Ridge en Sydney (Ridge ging vreemd met Sydney) en Maggie en Ridge (hadden een relatie toen Ridge vreemd ging). Het was bijzonder om over die emoties te lezen en te herkennen als het gaat om vreemdgaan en contact met een ex (moeten) onderhouden. 

Misschien nu raakte mij op een manier dat alleen Colleen Hoover dat kan. Alsof er iemand een warme deken om je heen legt, als je net uit een ijskoud bad komt. Colleen Hoover heeft de magie om alle hoofdpersonen realistisch te maken, met flaws en humor. Ik geniet intens van haar boeken, haar personages en haar schrijfstijl. 
Juist doordat Maggie’s verhaal en haar ziekte worden afgewisseld met de romantiek tussen Ridge en Sydney en de humor van personages als Warren en Bridgette, heeft het verhaal ook iets luchtigs. Iets waardoor de heftige onderwerpen zoals de taaislijmziekte van Maggie, minder heftig overkomen. 

Na het lezen van Misschien nu, zuchtte ik. Vanwege het mooie en toepasselijke einde. Vanwege de liefde die ik voelde voor Colleen Hoover, Maggie & Jake, Ridge & Sydney en Warren & Bridgette. 
Maar vooral vanwege de kracht van woorden die geschreven zijn door deze fantastische auteur. Ik ben zo onder de indruk hoe zij de personages laat groeien, laat veranderen tot betere versies van zichzelf. In ieder boek van haar hand, zijn er elementen die dagenlang in mijn hoofd blijven zitten. Ik zou bijna wensen dat ik zelf geschreven en bedacht was door Colleen Hoover!

Colleen Hoover heeft mij wederom overtuigd dat zij mijn favoriete auteur is en voorlopig niet van die troon wordt verstoten. ★★★★,5

Meer boeken van Colleen Hoover kun je vinden op mijn recensie pagina!

No Comments

Leave a Reply

Back to top