Blogtour: Het dorpje Happiness (Happiness #1) – Holly Martin

Posted on oktober 20, 2020 in Blog tour/ Chicklit/ Contemporary/ Leeservaring/ Z&K

Na mijn staycation in het dorpje Happiness, kon ik niet wachten om in dit boek te beginnen. Heeft het boek aan mijn verwachtingen voldaan?

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

‘Het dorpje Happiness’ is een boek dat een feelgood genoemd wordt. Ik heb altijd een beetje twijfels over de term feelgood, omdat deze boeken voor mij de verhalen zijn waar ik tijdens het lezen heel blij van word. Dat klinkt logisch, maar in veel feelgood boeken zitten toch emotionele scenes, soms met een diepe gedachte geschreven, waardoor ik niet altijd het boek dicht sla met een blij en fijn gevoel. Het dorpje Happiness maakte mij echter vanaf de eerste bladzijde ontzettend blij.
Ik denk dat het een combinatie is van de vlotte schrijfstijl en de toffe personages.
Hoofdpersoon Willow vond ik meteen al erg leuk. In het eerste hoofdstuk maakt zij haar ex (en daardoor ook zichzelf) een beetje belachelijk omdat hij zich altijd voorstelde als Garry-met-dubbel-r. Dat kan ik altijd wel waarderen, beetje zelfspot.
Doordat het écht een boek is waardoor je je goed voelt, is het ook best voorspelbaar. Zo wist ik bij het introduceren van Andrew meteen dat hij vast gekoppeld zou worden aan Willow. Niet alles was zo voorspelbaar wat Andrew betreft en kon ik de verhaallijn van zijn geheim goed waarderen.

Mogelijk viel ik voor dit boek, omdat hij mij erg deed denken aan Gilmore Girls, één van mijn favoriete series. Het dorpse gevoel, dat iedereen elkaar in de gaten houdt en alles weet van een ander, komt ook in Het dorpje Happiness goed naar voren. Alle nieuwe inwoners moeten een bijdrage leveren aan de opbouw van het dorpje om zoveel mogelijk mensen naar Happiness te trekken. In het begin is het dorpje niet veel soeps en mede dankzij Willow, worden er steeds meer mensen enthousiast over het dorpje.

Het dorpje Happiness is het eerste deel in de tweeluik. Het vervolg ‘Het geschenk van Happiness’ verschijnt volgende maand gelukkig! Ik heb het manuscript al wat eerder mogen ontvangen, waar ik binnenkort al in ga beginnen. Het tweede deel gaat over de beste vriendin van Willow, Ruby, één van de nieuwste inwoners. Ik hoop ook dat je in dit deel meer over Willow leest, want het einde van Het dorpje Happiness was ontzettend romantisch en laat mij verlangen naar meer.

Dit boek las ik echt met de perfecte timing. De laatste tijd zit ik niet lekker in mijn vel vanwege stress en dankzij Het dorpje Happiness kon ik een paar uur heerlijk ontspannen en genieten van Willow en mysterieuze Andrew. ★★★★★

Benieuwd naar andere recensies van Holly Martin boeken? Check mijn recensie pagina

2 Comments

  • Reply Recensie: Het dorpje Happiness – Holly Martin - Het boekenatelier oktober 21, 2020 at 19:16

    […] Magic of BooksBookstamelBooks and sparklesBooks, beers and beyondKoukleumJudithblogtsoloBookaddictNLLeesmeeMaartjeleest […]

  • Reply Marjolijn oktober 29, 2020 at 20:54

    Klinkt veel belovend. Ik heb nu al zin om het boek te lezen.

  • Leave a Reply

    Back to top